Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizia (UE) 2020/637 a Băncii Centrale Europene privind procedurile de acreditare pentru producătorii elementelor de securitate specifice euro și ai elementelor specifice euro


12.05.2020 | Elena ALBU
Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu 

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 149/12 din 12 mai 2020, a fost publicată Decizia (UE) 2020/637 a Băncii Centrale Europene din 27 aprilie 2020 privind procedurile de acreditare pentru producătorii elementelor de securitate specifice euro și ai elementelor specifice euro.

Decizia BCE/2013/54 a fost modificată substanțial de mai multe ori. Întrucât urmează a fi efectuate modificări suplimentare, Decizia BCE/2013/54 ar trebui reformată pentru claritate.

În urma experienței dobândite de Banca Centrală Europeană (BCE) în aplicarea Deciziei BCE/2013/54, sistemul de acreditare ar trebui să fie simplificat prin eliminarea etapei de evaluare în cazul acreditării provizorii și prin instituirea unei proceduri de evaluare constând dintr-o singură etapă.

Banca Centrală Europeană acordă o importanță deosebită desfășurării în mod etic a activității de către producătorii acreditați și de către entitățile care exercită controlul asupra acestora, care trebuie să își desfășoare activitățile comerciale în conformitate cu cele mai înalte standarde de etică profesională. În consecință, desfășurarea în mod etic a activității ar trebui să facă parte din cerințele pentru acreditare, în plus față de cerințele referitoare la securitate, calitate, mediu, sănătate și siguranță.

Cerințele de securitate fac parte, de asemenea, din cerințele pentru acreditare. Din motive de securitate juridică și claritate, inspecțiile și verificările de securitate specifice ale băncilor centrale naționale cu privire la cerințele de securitate ar trebui să fie integrate într-o decizie separată și să nu mai facă parte din prezenta decizie.

Cerințele în materie de mediu, sănătate și siguranță fac parte, de asemenea, din cerințele pentru acreditare. Din motive de securitate juridică și claritate, cerința ca imprimeriile acreditate să realizeze analiza substanțelor chimice și a elementelor bancnotelor euro finalizate și să transmită BCE rapoarte cu privire la rezultatul analizei ar trebui să fie integrată într-o decizie separată și nu ar mai trebui să facă parte din prezenta decizie.

Prin urmare, Decizia ECB/2013/54 trebuie abrogată și înlocuită cu prezenta decizie. Pentru a asigura o tranziție ușoară de la procedurile de acreditare anterioare la cele prevăzute în prezenta decizie, ar trebui stabilită o perioadă de tranziție de douăsprezece luni. În ceea ce privește noile dispoziții privind desfășurarea în mod etic a activității, ar trebui stabilită o perioadă de tranziție de treizeci de luni. Aceasta va permite producătorilor acreditați să pună în aplicare toate măsurile necesare pentru a se conforma cerințelor pentru acreditare și obligațiilor relevante prevăzute de prezenta decizie.

Prezenta decizie produce efecte de la data notificării sale către destinatari. Se aplică de la 18 mai 2021.

Prezenta decizie se adresează producătorilor și producătorilor acreditați de elemente de securitate specifice euro și de elemente specifice euro.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti