Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Procedura de calculare a dobânzii în cazul ajutorului de stat sau de minimis
12.05.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Content, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 375 din 11 mai 2020, au fost publicate Instrucțiunile privind procedura de calculare a dobânzii în cazul ajutorului de stat sau de minimis care trebuie rambursat sau recuperate, din 16.04.2020.

Ajutorul de stat sau de minimis care trebuie rambursat sau recuperat include și dobânda aferentă. 

Dobânda este datorată de la data efectuării plății de către furnizor a ajutorului de stat sau de minimis până la data recuperării sau a rambursării integrale a acestuia.

Cuantumul dobânzii este calculat pe baza unei rate adecvate, specifică României, stabilită de către Comisia Europeană.

Conform intrucțiunilor emise de Consiliul Concurenței, metoda de aplicare a ratei dobânzii este următoarea:

Rata dobânzii ce urmează să se aplice este rata publicată de Comisia Europeană, în vigoare la data la care ajutorul care trebuie rambursat sau recuperat a fost pus la dispoziția beneficiarului pentru prima dată, la care se adaugă 100 de puncte de bază.

Rata dobânzii se aplică pe o bază compusă până la data recuperării sau rambursării ajutorului. Dobânzile acumulate pe parcursul anului precedent produc dobânzi în fiecare an următor.

Rata dobânzii se aplică de-a lungul întregii perioade până la data recuperării sau rambursării. În cazul în care trec mai mult de 12 luni de la data la care ajutorul în cauză a fost pus la dispoziția beneficiarului pentru prima dată și până la data recuperării sau rambursării acestuia, rata dobânzii se recalculează la intervale de 12 luni, având ca bază rata în vigoare în momentul recalculării.

Procedura prevede un exemplu de calculare a dobânzii de recuperare în Anexă.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti