Secţiuni » Arii de practică » Business » Telecom
Telecom
Profesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
CCR Drept constituțional Monitorul Oficial al României Telecom

Valeriu Zgonea este noul președinte al ANCOM. UPDATE: Sesizare de neconstituționalitate respinsă

9 octombrie 2023 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 907 din 9 octombrie 2023 a fost publicată Decizia nr. 336/2023 referitoare la respingerea sesizării de neconstituționalitate a Hotărârii Parlamentului României nr. 21/2023 privind numirea președintelui Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

***

În ședința din data de 14 iunie 2023, Curtea Constituțională, în cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, sesizarea de neconstituționalitate formulată de Grupul parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor din Camera Deputaților și a constatat că Hotărârea Parlamentului nr. 21/2023 privind numirea președintelui Autorității Naționale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicații (ANCOM) este constituțională în raport cu criticile formulate, potrivit unui comunicat.

În esență, Curtea a reținut că pentru numirea în funcția de președinte ANCOM este necesară, potrivit legii, de o „experiență de cel puțin 5 ani în domeniul comunicațiilor sau în domeniul juridic ori economic în general”, condiție care exprimă în sine un aspect obiectiv circumscris duratei activității prestate (5 ani) și unul subiectiv (nivelul cunoștințelor dobândite). Curtea a constatat că Valeriu Zgonea a desfășurat activitate mai mult de 5 ani în domeniul comunicațiilor, iar evaluarea nivelului cunoștințelor sale în domeniu ține de competența exclusivă a Parlamentului, și nu a Curții Constituționale. Prin urmare, Curtea a constatat că hotărârea criticată nu încalcă art. 1 alin. (3) și (5) din Constituție.

***

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 397 din 9 mai 2023 a fost publicată Hotărârea nr. 21/2023 privind numirea președintelui Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

Se numeşte, începând cu data de 11 mai 2023, pentru o perioadă de 6 ani, Valeriu Ştefan Zgonea în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Intrare în vigoare: 9 mai 2023

***

Marți, 9 mai 2023, în şedinţa comună a Senatului și Camerei Deputaților, Ştefan Valeriu Zgonea a fost votat în funcția de președinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, potrivit stiripesurse.ro.

***

Birourile permanente ale Camerei Deputaților şi Senatului au decis, în şedinţa comună din data de 5 aprilie 2023, declanşarea procedurilor parlamentare pentru numirea în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Urmare a sesizării Birourilor permanente reunite, Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din cadrul Camerei Deputaţilor şi Comisia pentru comunicaţii, tehnologia informaţiei şi inteligenţă artificială din cadrul Senatului, întrunite în şedinţă comună în data de 8 mai 2023, au procedat la selecția propunerilor de candidaţi pentru a ocupa funcţia de președinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii – ANCOM.

În urma procedurii de selecție membrii celor două comisii au constatat că următorii candidaţi îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 11 alin. (3) şi (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, aprobată prin Legea nr. 113/2010, cu modificările şi completările ulterioare, astfel:

1. Mihai Eftimie;
2. Ştefan Valeriu Zgonea.

:: Raportul comun

Citeşte mai mult despre , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership