Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

10 Mai. Bucureștiul oficial și restartarea României


10 mai 2023 | Antonie POPESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Articole, Drept constituțional, Opinii, SELECTED
Antonie Popescu

Antonie Popescu

Modalitatea de redresare a Statului Român prin reclădirea ordinii constituționale – după recunoașterea, pentru prima dată după 1989, de la cel mai înalt nivel executiv, de către Președintele Klaus Iohannis a eșecului republicii impuse de sovietici – NU este complicată și ar trebui începută chiar de cei datori să apere statul de drept, și anume, procurorii Ministerului Public, sesizați din oficiu sau de către oricare persoană.

Chiar în ordinea juridică actuală, reglajul acesta se poate face, procurorii putând constata acțiunile ilegale comise pe teritoriul Regatului României de agenții unei puteri străine ostile și actele lor ilegale – frauda la lege, inclusiv la legea fundamentală – din perioada 1945-1947, premergătoare răsturnării ordinii constituționale a Țării, pe 30 decembrie 1947.
Cum autorii nu mai sunt în viață, și urmărirea penală în cauză s-ar încheia foarte repede, iar Parchetul va putea cere mai departe unei instanțe judecătorești constatarea nulității absolute a tuturor acestor acte, desființarea lor și a celor subsecvente și înlăturarea, pe cât posibil, a efectelor, repunând în situația anterioară…

Astfel, procedând ca Statele Baltice, se va recunoaște și că în vigoare este Constituția din 1923 – care nu putea fi modificată, nici în 1947, nici în 1948 și nici în 1952 sau 1965, altfel decât în condițiile prevăzute în cuprinsul său, lovitura de stat sovietică neputând produce efecte legale.

Cu această hotărâre a unei Curți independente de Justiție, care poate fi Înalta Curte de Casație și Justiție sau Curțile de Apel București, Cluj sau Timișoara – că de acolo a început Revoluția –, de îndată, Parlamentul va trebui să purceadă la convocarea unei Adunări Constituante care va putea aduce și câteva amendamente sau actualizări Constituției legitime, cea din 1923, punându-se astfel un temei constituțional statului de drept pe care toți declară că vor să îl reclădească.
Se instituie o Regență până la restabilirea și actualizarea Statutului Casei Regale. Consecutiv, se modifică și legea electorală și se fac alegeri parlamentare.
După alegerea celor două Camere, se va învesti și un nou Guvern și astfel vor deveni legitime și constituționale Puterile Executivă și Legislativă! AMIN!


Cine începe operația chirurgicală de Stat? Președintele a dat tonul prin acea importantă declarație de recunoaștere a eșecului, dar nimeni nu a purces la refacerea acestui stat eșuat, nicio instituție, niciun partid politic, nicio persoană nu a venit cu un Proiect de resetare și restartare, un Proiect de Țară!

Vor intra în Istorie prin fapte de glorie actualii – un procuror (general), un judecător și membrii Parlamentului – sau se vor complace în matricea proiectului de republică sovietică plăsmuită și la București, întocmai ca la Chișinău, de URSS prin Armata Roșie, sub coordonarea NKVD, folosind și câteva unelte autohtone!?

Ucraina își reclădește într-un mod eroic statul și îl va consolida în continuare, nu doar militar, devenind o putere regională care va avea multe de spus în secolul acesta.
Statele Baltice au putut ieși din matricea republicană impusă de sovietici, revenind la statul constituțional anterior ocupației.
Nu degeaba, de câțiva ani, procuratura Moscovei „studiază”, la sesizarea unor parlamentari din partidul de guvernământ fondat de Putin, „legalitatea” declarării independenței Statelor Baltice și ieșirii lor din prăbușita URSS…

Dacă, în cele din urmă, ca o mașina cu frâna trasă, Bucureștiul a mers spre Occident, intrând în NATO și UE, Chișinăul încă stă în CSI, captiv inclusiv în propria neputință de a cere aderarea la NATO, paleativ la reintegrarea în România… chiar dacă același Chișinău, cum Bucureștiul încă nu a făcut, a declarat prin Decret Prezidențial faptul că 28 iunie 1940 este o zi a ocupației sovietice a Basarabiei, dar la scurt timp a venit o curte (ne)constituțională să șteargă cu buretele de pe tabla Istoriei și Decretul, dar și faptele criminale ale ocupantului.

Avocat Antonie Popescu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică