Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Infracțiuni la regimul vamal. Prescripția răspunderii penale


7 septembrie 2022 | Andreea COMAN

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, RNSJ, SELECTED
Andreea Coman

Andreea Coman

Curtea de apel București a admis apelul formulat de parchet și a dispus încetarea procesului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializare pe teritoriul României a produselor accizabile suspuse marcării sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita legală, ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale, apreciind că nu se impune repunerea cauzei pe rol, întrucât, indiferent de dezlegarea pe care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o va da problemei de drept cu care a fost sesizată, termenul de prescripţie a răspunderii penale este împlinit. În cauză, ultimul act de procedură efectuat anterior publicării Deciziei Curţii Constituţionale nr. 297/2018 este ordonanţa de extindere a urmăririi penale. Ulterior emiterii acestei ordonanţe, toate celelalte acte de procedură au fost efectuate după data de 25.06.2018, când a fost publicată Decizia Curţii Constituţionale nr. 297/2018, acestea nefiind apte să întrerupă termenul de prescripţie, astfel cum rezultă din considerentele acestei decizii (Curtea de Apel București, secția a II-a penală, decizia nr. 999 din 6 iulie 2022).

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică