Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Infracțiuni la regimul vamal. Prescripția răspunderii penale


7 septembrie 2022 | Andreea COMAN

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Andreea Coman

Andreea Coman

Curtea de apel București a admis apelul formulat de parchet și a dispus încetarea procesului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializare pe teritoriul României a produselor accizabile suspuse marcării sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita legală, ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale, apreciind că nu se impune repunerea cauzei pe rol, întrucât, indiferent de dezlegarea pe care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o va da problemei de drept cu care a fost sesizată, termenul de prescripţie a răspunderii penale este împlinit. În cauză, ultimul act de procedură efectuat anterior publicării Deciziei Curţii Constituţionale nr. 297/2018 este ordonanţa de extindere a urmăririi penale. Ulterior emiterii acestei ordonanţe, toate celelalte acte de procedură au fost efectuate după data de 25.06.2018, când a fost publicată Decizia Curţii Constituţionale nr. 297/2018, acestea nefiind apte să întrerupă termenul de prescripţie, astfel cum rezultă din considerentele acestei decizii (Curtea de Apel București, secția a II-a penală, decizia nr. 999 din 6 iulie 2022).

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii