Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Programul manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor


12 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 406 din 11 mai 2023 a fost publicată Hotărârea nr. 417/2023 pentru aprobarea Programului manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor – 25 mai 2023.

Intrare în vigoare: 11 mai 2023

***

Guvernul României, în cadrul ședinței din 10 mai 2023, a aprobat programul manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor, marcată în acest an în data de 25 mai.

Programul include manifestări comemorative organizate în București, în țară și peste hotare.

Ministerul Apărării Naţionale va organiza ceremonii la Mormântul Ostașului Necunoscut, Monumentul eroilor militari căzuți în misiune în teatrele de operații şi pe teritoriul României, Cimitirul Militar Ghencea, Cimitirul Israelit „Filantropia“, Monumentul Eroilor Patriei şi Cimitirul Eroilor Revoluției.

Ministerul Afacerilor Interne va organiza ceremonii la Parcela eroilor de pe D.N.1, Monumentul Ultimului Străjer al Capitalei, Monumentul Eroilor Jandarmi din Parcul Cișmigiu şi Monumentul Pompierilor din curtea bisericii Sfântul Gheorghe – Plevna.

În ţară, autorităţile administrației publice locale organizează în ziua de 25 mai, cu sprijinul şi participarea garnizoanelor militare, unităților de învățământ, cultelor religioase, asociațiilor de veterani şi al altor organizații neguvernamentale, ceremonii de depuneri de coroane şi jerbe de flori, precum şi programe proprii de comemorare a eroilor României, în principal la marile mausolee ale eroilor, precum şi la cimitirele de onoare și monumente de război.

Pe plan extern, reprezentanțele diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate vor organiza acțiuni de cinstire a memoriei eroilor români căzuți şi înhumați pe teritoriul altor state.

Sumele necesare punerii în aplicare a Programului manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin bugetele aprobate ale instituțiilor publice centrale şi locale implicate în implementarea acestor măsuri pentru desfășurarea manifestărilor prevăzute.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii