Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

Titus Corlăţean a prezidat lucrările Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor la CEDO


1 octombrie 2021 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În perioada 27-30 septembrie 2021, în cadrul celei de-a patra părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), senatorul Titus Corlăţean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a luat cuvântul, în plenul Adunării, în calitatea sa de vicepreședinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor la CEDO, potrivit unui comunicat.

În această calitate, senatorul Corlățean a prezidat lucrările Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor la CEDO (Paris, 16 și 17 septembrie a.c.) în cadrul căreia au fost audiați candidații pentru funcția de judecător la CEDO și au fost stabilite, prin vot, în urma unei evaluări riguroase, recomandările comisiei.

În intervenția sa în plen, senatorul român a prezentat decizia comisiei, validată de Biroul Adunării, de a accepta listele naționale cu candidații Republicii Moldova, Republicii Cehe și Federației Ruse pentru funcția de judecător la CEDO și de a respinge lista de candidați a Ucrainei, în contextul neîndeplinirii criteriilor de eligibilitate de către unii dintre candidații selectați de autoritățile competente de la Kiev.

Membrii Adunării au ales, în baza unei liste naționale de trei candidați pentru fiecare stat în parte, potrivit competenței conferite de Convenția Europeană a Drepturilor Omului, judecătorii la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru un mandat de 9 ani, din partea Republicii Moldova (Diana Scobioală), Republicii Cehe (Katerina Šimáčková) și Federației Ruse (Mihail Borisovici Lobov).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii