Secţiuni » Arii de practică » Business » Infrastructură
Infrastructură
Profesionişti

Podul peste Prut de la Ungheni – primul pod cu 4 benzi între România și Republica Moldova


11 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Guvernul României, în cadrul ședinței din 10 mai 2023, a adoptat HG pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii ,,Pod peste Prut la Ungheni”, România -Judeţul Iaşi, Republica Moldova – Raionul Ungheni.

Podul peste Prut de la Ungheni va fi primul pod cu 4 benzi între România și Republica Moldova, costul investiției fiind de 198,21de milioane lei, fonduri europene din Programul CEF – Connecting Europe Facility 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Podul, care include și vama rutieră, va avea o lungime de 260 de metri și va realiza legătura între Autostrada lași – Ungheni și zona de frontieră cu Republica Moldova și Durata execuției este stabilită la 24 de luni.

Noul pod va contribui la dezvoltarea conexiunilor rutiere cu Republica Moldova, respectiv la conectivitatea Republicii Moldova la rețeaua europeană de transport TEN-T, dar și la fluidizarea traficului și optimizarea fluxului de transport, eliminarea blocajelor din punctele de trecere a frontierei.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică