Secţiuni » Jurisprudenţă
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legii
Curţi de apelTribunaleJudecătorii
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA

CCR. Măsuri pentru desfășurarea activității pe durata stării de alertă
16.05.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 15 mai 2020, având în vedere Hotărârea nr. 24 din 14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 395 din data de 15.05.2020, (în continuare, Hotărârea nr. 24/14.05.2020 a CNSU), în scopul bunei desfășurări a activității jurisdicționale a Curții Constituționale, au fost adoptate următoarele măsuri aplicabile la nivelul CCR pe durata stării de alertă, potrivit unui comunicat:

1. Accesul persoanelor în sediul Curții Constituționale se va realiza astfel încât să fie respectate măsurile de prevenire și control a infecțiilor, aplicabile pe timpul stării de alertă, prevăzute la pct.1, pct.2 lit.a), lit.b) și lit.c) și pct.3 din anexa Hotărârii nr. 24/14.05.2020 a CNSU.

2. Pe durata în care se află în sediul Curții Constituționale, personalul de serviciu, procurorii, justițiabilii, avocații, consilierii juridici, publicul care asistă la ședințele publice, precum și alte persoane (curieri ai unor instituții, furnizori, invitați, vizitatori, etc.) poartă echipament de protecție individuală, respectiv măști și mănuși.

3. Președintele Curții Constituționale sau secretarul general al Curții Constituționale pot dispune înlăturarea din sediul Curții Constituționale a persoanelor care nu respectă, în mod nejustificat, măsurile prevăzute la pct. 1 și 2.

4. Intrarea și ieșirea în/din sediul Curții Constituționale/sala de ședințe publice se vor realiza pe un traseu individualizat și cu respectarea regulilor de distanțare socială.

5. Ședințele publice de dezbateri ale Curții Constituționale se vor desfășura pe durata stării de alertă, în sistem videoconferință, cu prezența în sala de ședințe publice a președintelui Curții Constituționale, a magistratului-asistent, a procurorului, a părții și a reprezentantului acesteia. Judecătorii vor participa la ședințele publice de dezbateri din birourile acestora, prin intermediul sistemului de videoconferință.

6. Accesul publicului în sala de ședință se va face cu cel puțin 15 minute înaintea începerii ședinței acesteia, etapizat, astfel încât în sală să fie un număr de maximum 10 persoane (președinte/ magistrați-asistenți/ procuror/ părți/ avocați/ consilieri juridici/ public).

7. Se recomandă utilizarea mijloacelor de transmitere electronică sau prin poștă a cererilor, precum și a oricăror altor înscrisuri adresate Curții Constituționale, astfel:
– pentru cereri, note, concluzii, etc. referitoare la dosarele aflate pe rolul Curții Constituționale, se va folosi adresa alocată în acest sens, respectiv: registratura.jurisdictionala@ccr.ro.
– pentru petiții, solicitări de comunicare a informațiilor de interes public sau a altor documente care nu au legătură cu dosarele aflate pe rolul Curții, se va folosi adresa alocată în acest sens, respectiv: registratura.generala@ccr.ro.

8. Se recomandă consultarea informațiilor despre dosarele și ședințele Curții Constituționale prin accesarea paginii de internet a Curții sau prin vizualizarea electronică a dosarului pe baza parolei de acces comunicate prin citație.

9. În situația în care părțile nu pot accesa forma electronică a dosarelor, acestea vor putea fi consultate la Compartimentul Grefă, Registratură și Arhivă al Curții Constituționale în zilele de luni și miercuri, în intervalul orar 11.00-13.00, potrivit unei programări prealabile realizate on-line la adresa: registratura.jurisdictionala@ccr.ro, sau telefonic la nr. (+40-21) 414.21.26 sau (+40-21) 414.21.39, sau prin fax la nr. (+40-21) 414.21.39. În cazuri excepționale, președintele Curții sau persoana desemnată de acesta poate permite accesul și fără programare prealabilă, dosarul urmând a fi consultat în spațiul special amenajat pentru asigurarea protecției personalului Curții, precum și solicitantului.

Informații utile:
Adresă poștală: CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A ROMÂNIEI, Palatul Parlamentului, Intrarea B1, Bucureşti, Calea 13 Septembrie nr.2, sector 5, cod poștal 050725.
Telefoane: Relaţii cu presa – (+40-21) 414.21.21;
Relaţii cu publicul – (+40-21) 414.21.30  ;
Compartiment grefă, registratură şi arhivă (pentru dosare aflate pe rolul CCR) – (+40-21) 414.21.26 sau (+40-21) 414.21.39;
Fax: (+40-21) 414.21.39; e-mail: registratura.jurisdictionala@ccr.ro.
Compartiment registratură şi arhivă generală (pentru petiții, scrisori, etc, altele decât dosare aflate pe rolul CCR) – (+40-21) 414.21.18;
e-mail: registratura.generala@ccr.ro.

Program de funcționare:
Luni – Joi: 8:30 – 16:30
Vineri: 8:30 – 14:00

Program consulare dosar:
Luni: 11:00-13:00
Miercuri: 11:00-13.00

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.