Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Brăila. Minor ucis și aruncat în puț


11 mai 2023 | Andrei PINTILIE

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Andrei-Ioan Pintilie

Andrei-Ioan Pintilie

În fapt, s-a reținut că în data de 28.06.2005 împreună cu alți doi inculpați, inculpatul a aplicat cu cruzime victimei minor, în vârstă de 16 ani, multiple lovituri (37) cu corpuri dure de tip înțepător-tăietor (cuțite și o cheie reglabilă) provocându-i leziuni ce au condus la moartea victimei, în scopul sustragerii de bani și bunuri de la aceasta lăsând-o să moară în chinuri groaznice fiind găsită după 16 zile într-un puț dintr-o fabrică abandonată. Această faptă a fost dovedită cu declarațiile martorilor completată de expertiza efectuată în cauză, declarațiile părțile civile care s-au coroborat cu recunoașterea faptei de către inculpați.

În drept, respinge ca fiind inadmisibilă cererea de revizuire împotriva sentinței penale nr.110/06.03.2006, definitivă la data de 23.11.2006 și modificată prin Decizia nr. 6860/2006 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În temeiul art.192 alin.2 c.pr.pen. obligă contestatorul la plata sumei de 250 lei,  reprezentând cheltuieli judiciare în folosul statului, din care suma de 100 lei reprezintă onorariul av. oficiu.

Pedeapsa aplicată: în total: 14 ani de închisoare cu executare în penitenciar.

Sentința penală nr. 203/2010, disponibilă aici.

Andrei Pintilie
Student – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii