Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

[ Cum a fost ] Conferința Națională de Dreptul Muncii „Ion Traian Ștefănescu” / 5 mai 2023, Sibiu


12 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 5 mai 2023, Facultatea de Drept din cadrul ULBS a găzduit Conferința Națională de Dreptul Muncii „Ion Traian Ștefănescu”, potrivit unui comunicat.

Ediția din acest an a avut, în calitate de co-organizatori, Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București și Academia de Științe Juridice din Români iar ca partener tradițional, Baroul Sibiu.

În cadrul Conferinței au susținut lucrări unii dintre cei mai buni doctrinari și practicieni ai domeniului dreptului muncii, aspectele dezbătute acoperind o arie largă a problematicii raporturilor individuale și colective de muncă.

Dinamica socială, economică și juridică, provocările normative de la nivel european și național au constituit punctul de plecare pentru prezentările realizate în cadrul Conferinței, concluziile desprinse fiind extrem de pertinente și utile pentru legiuitor în perspectiva modificărilor și completărilor viitoare ale dispozițiilor legale existente. Au fost supuse dezbaterii atât teme referitoare la valorile care stau la baza dreptului muncii contemporan, cât și teme care au vizat prezentarea stadiul actual al reglementării în dreptul social european și modalitatea de transpunere a normelor europene în dreptul național, din toate acestea rezultând nevoia de revizuire sau reinventare a unora dintre instituțiile de drept al muncii.

În pas cu evoluțiile contemporane ale pieței muncii, cu obiectivele sociale și economice ale statelor membre ale U.E. și, implicit, ale României, participanții la Conferință au subliniat și rolul și responsabilitățile diferiților actori implicați în relațiile colective de muncă, multe dintre temele abordate având ca suport dispozițiile Legii nr. 367/2022 a dialogului social.

Prin calitatea participanților, prin diversitatea și implicațiile temelor prezentate manifestarea științifică s-a dovedit a fi o reuniune a comunității profesioniștilor și pasionaților de dreptul muncii, constituind un adevărat maraton intelectual de prelegeri și dezbateri extrem de interesante.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii