Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

ÎCCJ. Ordonanță președințială. Asigurarea accesului la medicaţie cu prescriere off-label


15 mai 2023 | Renata DUMITRAȘ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Renata Dumitraș

Renata Dumitraș

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât, pe calea ordonanței președințiale, obligarea autorităţilor publice pârâte la decontarea în regim de compensare de 100% a medicamentului prescris de către medicul specialist pentru o altă indicaţie terapeutică decât cele prevăzute în Lista aprobată prin H.G. nr. 720/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

Instanța supremă a menținut măsura dispusă de judecătorul fondului, pârâții Guvernul României, Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România fiind obligați să îi recunoască intimatei-reclamante, cu titlu provizoriu, dreptul de a-i fi decontate costurile unui medicament cu utilizare off-label. (Decizia nr. 548/2022 din 2 februarie 2022, pronunțată de Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Renata DumitrașSĂVESCU & ASOCIAȚII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii