Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Tribunalul Prahova. Reguli de acces, circulaţie şi conduită a publicului în instanţă
21.05.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 21 mai 2020, Tribunalul Prahova a informat că prin Ordinul nr. 8/20.05.2020 al Președintelui Tribunalului Prahova, au fost completate prevederile art. VI „Reguli de acces, circulaţie şi conduită a publicului în instanţă“ din Ordinul nr. 7 din data de 14 mai 2020 al Preşedintelui Tribunalului Prahova, cu următoarele dispoziţii:

1. Accesul şi staţionarea justiţiabililor şi/sau reprezentanţilor acestora şi a celorlalţi participanţi la proces în incinta instanţei, în sălile de judecată, sau în compartimentele care desfăşoară program cu publicul, cât şi în spaţiile de acces la acestea (holuri de acces) se realizează cu sprijinul jandarmilor care asigură paza instituţiei şi este permis doar pentru timpul strict necesar desfășurării activității specifice şi numai cu respectarea următoarelor reguli, respectiv:

a1. Numai după termometrizarea, la intrarea în instituţie. Termometrizarea se va realiza cu sprijinul jandarmilor care asigură paza instituţiei.

a2. Se interzice accesul justiţiabililor şi/sau reprezentanţilor şi a celorlalţi participanţi la proces care la termometrizarea la intrarea în instituţie au o temperatură mai mare de 37,30C .

a. Completarea, pe proprie răspundere, a chestionarului din Anexa nr.II la Ordinul 7/14.05.2020 al Preşedintelui Tribunalului Prahova.

a.1. Se interzice accesul justiţiabililor şi/sau reprezentanţilor şi a celorlalţi participanţi la proces care declară, pe propria răspundere, efectivelor de jandarmi care asigură paza, că în ultimele 21 zile au călătorit în zonele de risc menţionate de Departamentul de Situaţii de Urgenţă , au intrat în contact cu persoane confirmate sau suspecte de infectare cu virusul COVID – 19, s-a luat faţă de acestea măsura izolării la domiciliu sau de carantinare, au răspuns afirmativ la oricare din întrebările cuprinse în chestionarul din Anexa nr.1I la prezentul ordin sau care la termometrizarea la intrarea în instituţie au o temperatură mai mare de 37,30C .

11. Justiţiabilii şi/sau reprezentanţii precum şi ceilalţi participanţi la proces care se află în situaţiiile de la punctul a 2 sau a.1. din prezentul articol, cărora nu li se permite accesul în instituţie, vor putea completa modelul de cerere –tip, pentru care nu este permis accesul în instituţie -în scopul prevenirii infectării şi răspândirii cu virusul COVID-19, existent la jandarmii care asigură paza instanţei, cerere tip care va fi ANEXA A II la prezentul Ordin.”

Persoana responsabilă din cadrul detaşamentului de pază va transmite de îndată cererea – tip completată de persoana căreia nu i s-a permis accesul în instanţă, preşedintelui de complet, pentru a dispune.

12. În situaţiiile de la punctul a2 sau a.1. din prezentul articol, respectiv, atunci când refuză primirea unei persoane ce prezintă simptome de infectare cu SARS-Cov-2, persoana responsabilă din cadrul detaşamentului de pază completează procesul–verbal- aflat în ANEXA B II la prezentul ordin şi înştiinţează, de îndată, preşedintele completului de judecată după caz şi vicepreşedintele coordonator al Comitetului de Securitate şi sănătate în muncă constituit la nivelul Tribunalului Prahova, pentru a fi dispuse măsurile administrative sau judiciare necesare.

13. Procesele-verbale menţionate la punctul 12 precum şi chestionarele prevăzute la punctul a din prezentul articol vor fi predate, în plic închis, persoanei responsabile din cadrul Comitetului de Sănătate şi securitate în muncă constituit la nivelul Tribunalului Prahova cel mai târziu în dimineaţa următoare zilei pentru care au fost întocmite/completate.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.