Secţiuni » Jurisprudenţă
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legii
Curţi de apelTribunaleJudecătorii
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)
CărţiProfesionişti
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

România la CEDO: cauza pendinte MANEA. Sancțiune disciplinară aplicată unui judecător militar care între timp s-a pensionat și motivarea deciziei ÎCCJ
22.05.2020 | Mihaela MAZILU-BABEL

JURIDICE - In Law We Trust
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Secția a patra, CEDO

Cererea nr. 28662/18
Gheorghe MANEA împotriva României
introdusă la 11 iunie 2018, comunicată la 30 martie 2020 și publicată la 18 mai 2020

1. Obiectul cererii (precum este redat de CEDO și tradus de mine repede cu ajutorul lui Google Translate)

Cererea privește, din punctul de vedere al articolului 6§1 din Convenție, presupusa încălcare a dreptului reclamantului, fost judecător militar, de acces la o instanță independentă și imparțială pentru a contesta o sancțiune disciplinară, neexecutată, impusă de Consiliul Superior al Magistraturii și apoi anulată din cauza pensionării reclamantului.

2. Întrebări comunicate părților

1. Poate reclamantul să pretindă victima unei încălcări a dreptului de acces la o instanță din cauza presupusei absențe a unei examinări de către Înalta Curte de Casație și Justiție a fondului contestației sale împotriva Decizia CSM din 15 martie 2017?

2. În caz afirmativ, contestația privind drepturile și obligațiile civile ale reclamantului, a fost judecată în conformitate cu cerințele articolului 6§1 din Convenție?

3. În special, reclamantul a avut posibilitatea să își prezinte cauza în fața unui „tribunal independent și imparțial”, având în vedere motivele pentru care a fost pronunțată decizia Înaltei Curți din 11 decembrie 2017?

dr. Mihaela Mazilu-Babel


Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.