Specialiști internaționali care au coordonat proiecte de peste 100 miliarde de euro în zeci de jurisdicții își dau întâlnire la București în cadrul cel mai amplu eveniment dedicat investițiilor în sectoare cheie ale economiei prin mecanismul Parteneriatului Public Privat (PPP).

Societatea de avocați Țuca Zbârcea & Asociații și International Finance Corporation (IFC), parte a World Bank Group, cu sprijinul fondului de investiții în infrastructură Meridiam organizează summit-ul internațional cu tema „Viziune și strategie pentru atragerea de investiții private în infrastructura din România”.
Printre lectorii care au confirmat prezența la acest eveniment derulat în premieră la București se numără: Mehita Fanny – Director Regional pentru Europa, IFC Europe; Anna Akhalkatsi – Director de țară România și Ungaria, Banca Mondială; Ary Naïm – Director Regional pentru Europa Centrală și de Sud-Est, IFC Europe; Julia Prescot – Partner, Chief Strategy Officer, Meridiam; Alexei Zverev – Consultant Senior, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Marea Britanie; Venera Vlad – Director Asociat – Senior Banker, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), România; Nikos Sergis – Director al direcției PPP din cadrul Ministerului Dezvoltării și Investițiilor, Grecia.
De asemenea, summit-ul reunește demnitari de rang înalt din România, reprezentanți ai autorităților administrației publice centrale și locale, printre care: Mihai-Călin Precup – Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor; Mariana Ioniță – Secretar General, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii; Dana Galben – Șef Serviciu Unitatea de management a investițiilor publice, Ministerul Finanțelor etc.
În opinia lui Florentin Țuca, Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații, „contextul în care se derulează acest summit nu este întâmplător – numeroase state învecinate implementează anual un număr considerabil de proiecte de succes în domeniul infrastructurii de transport și social, structurate prin utilizarea Parteneriatului Public-Privat. România are, la rândul ei, o legislație specifică în domeniul Parteneriatului Public-Privat, dar proiectele importante întârzie să apară. Acesta este motivul invitației pe care am lansat-o unor specialiști de anvergură din multiple jurisdicții, cu o carieră impresionantă în structurarea unor proiecte majore de investiții în infrastructură, pentru a ne împărtăși lecțiile învățate, dar și dificultățile cu care s-au confruntat”.
De asemenea, Julia Prescot, Partner și Chief Strategy Officer al grupului de infrastructură Meridiam, precizează că „implicarea sectorului privat în dezvoltarea proiectelor de infrastructură majore permite integrarea eficientă a etapelor de construire și operare, contribuie la oferirea de servicii de calitate și, nu în ultimul rând, plasează beneficiarul în centrul ofertei depuse, prezervând în același timp echidistanța sectorului public. Structurarea de înaltă calitate a procedurilor de atribuire, expertiza solidă și experiența relevantă anterioară în dezvoltarea cu succes a proiectelor de infrastructură în Europa de Est, precum și corelarea intereselor între părțile interesate din sectorul public și cel privat sunt, în opinia noastră, cruciale pentru asigurarea succesului pe termen lung al acestor tipuri de proiecte”.
Summit-ul internațional cu tema „Viziune și strategie pentru atragerea de investiții private în infrastructura din România” este organizat de societatea de avocați Țuca Zbârcea & Asociații și International Finance Corporation (IFC), parte a World Bank Group, cu sprijinul fondului de investiții în infrastructură Meridiam.
Evenimentul are loc în data de 16 mai, la București și se adresează în principal reprezentanților autorităților administrației publice și centrale cu atribuții în domeniu și reprezentanților investitorilor din mediul privat – fonduri de investiții, bănci, companii din sectoarele autostrăzi, porturi, aeroporturi, metrou, căi ferate, inclusiv firme de construcții și materiale de construcții.
Accesul la acest eveniment este gratuit și se face exclusiv în baza confirmării primite din partea organizatorilor ulterior înscrierii pe site-ul dedicat summit-ului. Detalii suplimentare: https://www.tuca.ro/news-events/bucharest-ppp-summit-2023.html
:: Agenda
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi
aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare
Condiţiile de publicare,
Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail
redactie@juridice.ro!
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro