Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Citeşte mai mult în legătură cu Business, Comunicare profesională, Comunicate profesioniști, SELECTED

Mâine, 16 mai, începe la București cel mai mare summit internațional în domeniul Parteneriatului Public-Privat (PPP)

15 mai 2023 | JURIDICE.ro

Specialiști internaționali care au coordonat proiecte de peste 100 miliarde de euro în zeci de jurisdicții își dau întâlnire la București în cadrul cel mai amplu eveniment dedicat investițiilor în sectoare cheie ale economiei prin mecanismul Parteneriatului Public Privat (PPP).

Societatea de avocați Țuca Zbârcea & Asociații și International Finance Corporation (IFC), parte a World Bank Group, cu sprijinul fondului de investiții în infrastructură Meridiam organizează summit-ul internațional cu tema Viziune și strategie pentru atragerea de investiții private în infrastructura din România”.

Printre lectorii care au confirmat prezența la acest eveniment derulat în premieră la București se numără: Mehita Fanny – Director Regional pentru Europa, IFC Europe; Anna Akhalkatsi – Director de țară România și Ungaria, Banca Mondială; Ary Naïm – Director Regional pentru Europa Centrală și de Sud-Est, IFC Europe; Julia Prescot – Partner, Chief Strategy Officer, Meridiam; Alexei Zverev – Consultant Senior,  Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Marea Britanie; Venera Vlad – Director Asociat – Senior Banker, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), România; Nikos Sergis – Director al direcției PPP din cadrul Ministerului Dezvoltării și Investițiilor, Grecia.

De asemenea, summit-ul reunește demnitari de rang înalt din România, reprezentanți ai autorităților administrației publice centrale și locale, printre care: Mihai-Călin Precup – Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor; Mariana Ioniță – Secretar General, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii; Dana Galben – Șef Serviciu Unitatea de management a investițiilor publice, Ministerul Finanțelor etc.

În opinia lui Florentin Țuca, Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații, contextul în care se derulează acest summit nu este întâmplător – numeroase state învecinate implementează anual un număr considerabil de proiecte de succes în domeniul infrastructurii de transport și social, structurate prin utilizarea Parteneriatului Public-Privat. România are, la rândul ei, o legislație specifică în domeniul Parteneriatului Public-Privat, dar proiectele importante întârzie să apară. Acesta este motivul invitației pe care am lansat-o unor specialiști de anvergură din multiple jurisdicții, cu o carieră impresionantă în structurarea unor proiecte majore de investiții în infrastructură, pentru a ne împărtăși lecțiile învățate, dar și dificultățile cu care s-au confruntat”.

De asemenea, Julia Prescot, Partner și Chief Strategy Officer al grupului de infrastructură Meridiam, precizează că „implicarea sectorului privat în dezvoltarea proiectelor de infrastructură majore permite integrarea eficientă a etapelor de construire și operare, contribuie la oferirea de servicii de calitate și, nu în ultimul rând, plasează beneficiarul în centrul ofertei depuse, prezervând în același timp echidistanța sectorului public. Structurarea de înaltă calitate a procedurilor de atribuire, expertiza solidă și experiența relevantă anterioară în dezvoltarea cu succes a proiectelor de infrastructură în Europa de Est, precum și corelarea intereselor între părțile interesate din sectorul public și cel privat sunt, în opinia noastră, cruciale pentru asigurarea succesului pe termen lung al acestor tipuri de proiecte”.

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

Jurisprudenta

Summit-ul internațional cu tema „Viziune și strategie pentru atragerea de investiții private în infrastructura din România” este organizat de societatea de avocați Țuca Zbârcea & Asociații și International Finance Corporation (IFC), parte a World Bank Group, cu sprijinul fondului de investiții în infrastructură Meridiam.

Evenimentul are loc în data de 16 mai, la București și se adresează în principal reprezentanților autorităților administrației publice și centrale cu atribuții în domeniu și reprezentanților investitorilor din mediul privat – fonduri de investiții, bănci, companii din sectoarele autostrăzi, porturi, aeroporturi, metrou, căi ferate, inclusiv firme de construcții și materiale de construcții.

Accesul la acest eveniment este gratuit și se face exclusiv în baza confirmării primite din partea organizatorilor ulterior înscrierii pe site-ul dedicat summit-ului. Detalii suplimentare: https://www.tuca.ro/news-events/bucharest-ppp-summit-2023.html

:: Agenda

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Login | Pentru a putea posta comentarii trebuie să fiţi abonat. Dacă încă nu sunteţi, click aici pentru a afla despre avantaje!

Lasă un răspuns

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories