Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Comunicare profesională Fuziuni și achiziții SELECTED Top Legal

Wolf Theiss a asistat asociații Dacia Plant în procesul de vânzare a pachetului majoritar către Ceres Pharma

4 octombrie 2022 | JURIDICE.ro

Acționarii Dacia Plant s-au bazat pe consultanța juridică oferită Wolf Theiss în procesul de vânzare a unei participații majoritare către Ceres Pharma, o companie farmaceutică cu sediul în Belgia, activă în domeniul sănătății femeilor și a familiei. Dacia Plant este o companie cu capital integral românesc, unul dintre pionierii, precum și totodată printre primii trei mari jucători din România, activi în dezvoltarea, producția și distribuția de suplimente alimentare naturale de înaltă calitate și inovatoare.

Călin Ioan Ianța și Radu Ionescu-Heroiu, fondatorii Dacia Plant, unul dintre cele mai apreciate branduri românești de suplimente alimentare, au finalizat cu succes negocierile și au semnat acordul de vânzare a participației majoritare în Dacia Plant S.R.L. Ceres Pharma își va consolida poziția pe piața românească prin această achiziție de importanță strategică deosebită, ca parte a planului de extindere a portofoliul de produse în Europa.

Echipa de Corporate M&A a biroului Wolf Theiss din București, coordonată de Ileana Glodeanu, Avocat Partener, a acționat în calitate de consilier juridic acționarii Dacia Plant în toate etapele tranzacției, începând cu faza inițială a procesului de vânzare, inclusiv pregătirea și negocierea documentației pentru implementarea tranzacției guvernate de legea română, asistență în ceea ce privește documentele tranzacționale și aspectele de reglementare, până la semnarea documentelor tranzacționale. Wolf Theiss are experiență în acest domeniu, întrucât firma a consiliat anterior clienți în tranzacții în sectorul sănătății și al produselor farmaceutice.

Alături de Ileana Glodeanu, au mai fost implicați în această tranzacție Avocații Seniori Luciana Tache şi Mihai Coadă şi Avocații Roxana Balica și Iulia Cumpăratu, toți membri ai echipei de Corporate M&A. UniCredit Bank Romania, prin echipa de Investment Banking și Advisory, coordonată de Alexandra Popa – director coordonator, a fost consultantul financiar exclusiv al acționarilor Dacia Plant în procesul de vânzare.

„Dorim să le mulțumim Ilenei, Lucianei și lui Mihai pentru ajutorul continuu, oferit de la începutul procesului de vânzare și până la finalizarea cu succes a negocierilor și semnarea documentelor. Procesul de negociere s-a dovedit a fi mai complicat decât ne-am imaginat inițial, dar suntem recunoscători Ilenei și echipei sale întrucât ne-au ajutat să rezolvăm toate impedimentele și să găsim soluții la aspectele complexe și provocatoare„, a declarat domnul Călin Ioan Ianța.

Domnul Radu Ionescu-Heroiu a adăugat că „Am apreciat foarte mult abordarea comercială și proactivă a Ilenei, care a fost mereu capabilă să găsească soluții și să ne ghideze în acest proces. Abilitățile ei de negociere si dedicarea ei sunt remarcabile, este o forță„.

Cu o cerere pentru produsele naturale în continuă creștere pretutindeni, suntem recunoscători pentru încrederea acordată de către Dacia Plant pentru a-i consilia în această tranzacție strategică. Echipa noastră de Corporate M&A a fost foarte activă în asistarea unora dintre cele mai mari tranzacții de pe piața din România, atât în sectorul farmaceutic cât şi al sănătății, şi în mod particular în cele care au implicat antreprenori români. A fost o plăcere pentru noi să lucrăm împreună cu cei doi acționari, Călin și Radu, pentru ca procesul de vânzare să fie un succes. Sunt tare mandră de echipa noastră de Corporate M&A pentru că am reușit să semnăm încă o tranzacție în acest sector de foarte mare interes.„, a declarat Ileana Glodeanu, Avocat Partener și Coorodonator al practicii de Corporate M&A în cadrul biroului Wolf Theiss din București.

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 362 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

În Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romînia, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.

Despre Dacia Plant

Dacia Plant a fost fondată în 2002 de Călin Ioan Ianța, pasionat de Fitoterapie, și de investitorul Radu Ionescu-Heroiu. Cei doi au avut viziunea de a dezvolta o afacere care să pună în valoare cunoștințele lor fitoterapeutice în folosul dobândirii sănătăți pe cale naturală. Dacia Plant este unul dintre pionierii industriei suplimentelor alimentare din România, fiind recunoscută pentru calitatea produselor sale și pentru formulele sale inovatoare și autentice. Compania este un jucător de top în România, activ în dezvoltarea, producția și distribuția de suplimente alimentare naturale și vitamine calitative și inovatoare.

Despre Ceres Pharma

Ceres Pharma este o companie farmaceutică dinamică și în creștere rapidă, cu sediul în Belgia, fondată în 2017 de către CEO Mario Debel și Alychlo și achiziționată recent în 2021 de către Naxicap Partners. Ceres Pharma îşi doreşte să crească prin dezvoltarea propriului portofoliu de produse, precum și prin achiziții. Ceres Pharma este activă în dezvoltarea și distribuția de medicamente, dispozitive medicale, biocide, produse cosmetice, suplimente alimentare calitative și preparate farmaceutice în Benelux și în Europa Centrală și de Est.

Despre Naxicap Partners

Fiind una dintre cele mai importante firme de private equity din Franța, Naxicap Partners – o filială a Natixis Investment Managers – are active în administrare în valoare de 3,7 miliarde de euro. În calitate de investitor angajat și responsabil, Naxicap Partners construiește parteneriate solide și constructive cu antreprenorii, astfel încât proiectele lor să aibă succes. Firma are 39 de profesioniști în domeniul investițiilor, repartizați în cinci birouri din Paris, Lyon, Toulouse, Nantes și Frankfurt.

Citeşte mai mult despre , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership