« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ANSPDCP. Împlinirea a 2 ani de aplicare a GDPR / 25 mai 2020
25.05.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 25 mai 2020, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a dat publicității următorul comunicat:

Sărbătorim pe data de 25 mai 2020 împlinirea a doi ani de la începerea aplicării efective a Regulamentului General pentru Protecția Datelor (Regulamentul UE nr. 679/ 2016 al Parlamentului European și al Consiliului privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE), moment care a declanșat o nouă eră în domeniul protecției datelor atât la nivelul Uniunii Europene, cât și în România.

Dacă anul 2018 a fost marcat de adoptarea legislației naționale aplicabile (Legea nr. 129/2018, Legea nr. 190/2018), inclusiv a deciziilor normative ale Autorității, putem afirma că, începând cu anul 2019, s-a dat efectivitate deplină monitorizării implementării corecte a noului Regulament și a reglementărilor naționale aferente, la nivelul operatorilor din sectorul public și privat.

 Afluxul plângerilor și al solicitărilor de puncte de vedere primite în acești doi ani au constituit un important indicator pentru instituția noastră cu privire la existența unei creșteri reale a nivelului de conștientizare a publicului larg referitor la drepturile de care beneficiază, precum și a interesului semnificativ al operatorilor în respectarea noilor reguli europene.

Important pentru instituția noastră a fost și feedback-ul oferit de asociațiile și uniunile care au participat la dezbateri și reuniuni, desfășurate inclusiv la sediul Autorității, și care s-au implicat în promovarea noilor condiții de utilizare a datelor personale.

În perspectivă, Autoritatea Națională de Supraveghere își propune să acorde aceeași atenție activității de control și celei de soluționare a plângerilor, conștienți fiind că diversitatea situațiilor specifice domeniului protecției datelor va reprezenta o provocare pentru instituția noastră, în contextul evoluțiilor tehnologice accentuate din societate.

În același timp, având convingerea că o persoană informată este mai puternică în relația cu operatorul și mizând pe dorința fiecăruia dintre noi de a se informa, instituția noastră își propune să diversifice acțiunile de promovare a regulilor de prelucrare a datelor personale, în special în mediul online, astfel încât acestea să continue să reprezinte un punct de reper a activității Autorității.

În acest context, sperăm în colaborarea la fel de bună cu societatea civilă și mass-media în edificarea unei adevărate culturi a protecției datelor în România.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: ANUNTURI, DATA PROTECTION, Dreptul Uniunii Europene, SELECTED TOP LEGAL, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD