Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea unor acte normative în domeniul achizițiilor publice | Proiect
26.05.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 25 mai 2020, Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), în calitate de co-inițiator, alături de Ministerul Fondurilor Europene au lasat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul achizițiilor publice și al achizițiilor sectoriale.

Având în vedere semnalele venite din piață cu privire la anumite neclarități apărute la nivelul normelor de aplicare a legislației în domeniul achizițiilor publice și sectoriale, ANAP și Ministerul Fondurilor Europene vin sprijinul autorităților contractante și al operatorilor economici cu o reglementare mai clară în ceea ce privește modalitatea de determinare a valorii estimate și alegerea procedurii de atribuire în raport cu complexitatea obiectului contractului de achiziție din Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 395/2016 și, respectiv, Hotărârea Guvernului nr. 394/2016.

Neclaritățile semnalate privesc modalitatea de estimare a valorii contractelor de lucrări și au avut ca efect întârzieri nejustificate în procesul de achiziții, generate de aplicarea unor proceduri de achiziție complexe în raport cu valoarea estimată a serviciilor de proiectare, ulterior reflecându-se și la nivelul serviciilor de execuție.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

Secţiuni: Achiziții publice, Content, Lege 9, Proiecte legislative | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO