Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Ministerul Justiției. Raportul cu privire la măsurile luate până în prezent, în scopul prevenirii şi limitării răspândirii COVID-19
26.05.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 22 mai 2020, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, a condus ședinţa reunită a reprezentanţilor Comitetului Ministerial pentru situaţii de urgenţă (CMSU) şi a reprezentanţilor Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) constituite la nivelul Ministerului Justiției cu tema „Măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, precum și ședința Colegiului Ministerului, potrivit unui comunicat.

Şedinţele s-au desfăşurat online, în sistem de videoconferință.

1. În cadrul primei întâlniri, au fost prezentate măsurile luate de Ministerul Justiției pe trei direcții: măsuri cu caracter administrativ (dezinfectare spații, nebulizare, achiziții echipamente de protecție, termoscanere, lămpi UVC, tunel dezifectant), măsuri de informare a personalului sau cu caracter legislativ și măsuri referitoare la desfăşurarea activităţii de către angajaţii MJ.

Cătălin Predoiu a subliniat necesitatea desfăşurării, în continuare, a activităţii în cadrul MJ cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă a angajaţilor, precum şi a măsurilor de protecţie impuse de actuala stare de alertă, şi a prezentat măsurile care se vor lua în continuare pentru asigurarea de către Ministerul Justiţiei a măsurilor de protecție sanitară astfel încât activitatea să se desfăşoare cu respectarea normelor de sănătate şi securitate în muncă, dar şi a prevederilor legale aplicabile stării de alertă în care ne aflăm.

Totodată, Ministrul Justiţiei a lansat un apel la conştientizarea de către personalul MJ asupra importanţei gestionării cu prudenţă a bugetului ministerului, buget din care au fost consumate sume importante destinate protecţiei salariaţilor.

2. În cadrul celei de a doua ședințe, Ministrul Justiției a prezentat măsurile care au fost luate în starea de urgență și care se vor lua în continuare pe parcursul stării de alertă pentru desfășurarea lucrului cu aplicarea măsurilor legale de protecție sanitară adoptate de Parlament, Guvern și CNSSU.

Ministrul Justiţiei a mulțumit aparatului ministerului pentru că s-a achitat de sarcinile încredințate de conducerea MJ în legătură cu agenda MJ sau primite din partea Guvernului în condițiile speciale de lucru implicate de măsurile de protecție sanitară.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti