« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Ministerul Justiției. Raportul cu privire la măsurile luate până în prezent, în scopul prevenirii şi limitării răspândirii COVID-19
26.05.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 22 mai 2020, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, a condus ședinţa reunită a reprezentanţilor Comitetului Ministerial pentru situaţii de urgenţă (CMSU) şi a reprezentanţilor Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) constituite la nivelul Ministerului Justiției cu tema „Măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, precum și ședința Colegiului Ministerului, potrivit unui comunicat.

Şedinţele s-au desfăşurat online, în sistem de videoconferință.

1. În cadrul primei întâlniri, au fost prezentate măsurile luate de Ministerul Justiției pe trei direcții: măsuri cu caracter administrativ (dezinfectare spații, nebulizare, achiziții echipamente de protecție, termoscanere, lămpi UVC, tunel dezifectant), măsuri de informare a personalului sau cu caracter legislativ și măsuri referitoare la desfăşurarea activităţii de către angajaţii MJ.

Cătălin Predoiu a subliniat necesitatea desfăşurării, în continuare, a activităţii în cadrul MJ cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă a angajaţilor, precum şi a măsurilor de protecţie impuse de actuala stare de alertă, şi a prezentat măsurile care se vor lua în continuare pentru asigurarea de către Ministerul Justiţiei a măsurilor de protecție sanitară astfel încât activitatea să se desfăşoare cu respectarea normelor de sănătate şi securitate în muncă, dar şi a prevederilor legale aplicabile stării de alertă în care ne aflăm.

Totodată, Ministrul Justiţiei a lansat un apel la conştientizarea de către personalul MJ asupra importanţei gestionării cu prudenţă a bugetului ministerului, buget din care au fost consumate sume importante destinate protecţiei salariaţilor.

2. În cadrul celei de a doua ședințe, Ministrul Justiției a prezentat măsurile care au fost luate în starea de urgență și care se vor lua în continuare pe parcursul stării de alertă pentru desfășurarea lucrului cu aplicarea măsurilor legale de protecție sanitară adoptate de Parlament, Guvern și CNSSU.

Ministrul Justiţiei a mulțumit aparatului ministerului pentru că s-a achitat de sarcinile încredințate de conducerea MJ în legătură cu agenda MJ sau primite din partea Guvernului în condițiile speciale de lucru implicate de măsurile de protecție sanitară.

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni/categorii: Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Sistemul judiciar, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD