Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Comunicare profesională Comunicate profesioniști Fuziuni și achiziții SELECTED

Wolf Theiss a asistat Emona Capital cu privire la realizarea unei investiţii minoritare în valoare de 20 milioane USD în Amber Studio

3 octombrie 2022 | JURIDICE.ro

Wolf Theiss a acționat în calitate de consultant juridic al Emona Capital LLP („Emona Capital”), o firmă de investiții cu sediul la Londra, cu privire la achiziția unei participații minoritare în Amber Studio SA („Amber”), un dezvoltator independent de jocuri și agenție de servicii de studio de top la nivel mondial, realizată de fonduri consiliate de Emona Capital.

Investiția de până la 20 de milioane de dolari, la o evaluare post tranzacţională de 190 de milioane de dolari, are ca scop accelerarea creșterii globale a Amber. O parte din veniturile obținute vor fi investite în infrastructura internă a companiei pentru a susține continuarea expansiunii organice rapide. Investiția, împreună cu profiturile proprii ale Amber, va finanța fuziuni, achiziții și preluări de studiouri din întreaga lume, consolidând în continuare prezența Amber pe piețele emergente cu potențial ridicat. Pe lângă extinderea în noi zone geografice, compania își propune, de asemenea, să dezvolte gama de servicii oferite și să introducă noi specializări în tipologii de jocuri.

Sub coordonarea Ileanei Glodeanu, Avocat Partener, echipa de Corporate / M&A a oferit asistență juridică pentru Emona Capital în toate aspectele de drept românesc ale acestei achiziții, de la efectuarea analizei due diligence la revizuirea, negocierea și semnarea contractului de subscriere, a acordului acționarilor, a contractelor de cumpărare de acțiuni și a altor documente corporative.

Ileana a lucrat împreună cu Mircea Ciocîrlea, Counsel în cadrul biroului din București. Tranzacția i-a implicat, de asemenea, pe Flavius Florea (Counsel, TMT, IP & Data Protection), Mihai Coadă (Avocat Cenior, Corporate / M&A), Cornelia Postelnicu (Avocat Senior, Corporate / M&A), Iulia Cumpăratu (Avocat, Corporate / M&A), Ioana Iacob (Avocat, Dreptul muncii), Alexandru Asaftei (Avocat, Drept financiar-bancar) și Ana-Maria Mustățea (Avocat, Drept imobiliar).

A fost o plăcere să lucrez cu Ileana și echipa ei. Experiența îndelungată în acordarea de asistență juridică de top a echipei Wolf Theiss în regiunea CEE/SEE, face această firmă să fie alegerea perfectă pentru investițiile de private equity în România și nu numai„, a declarat Dominik Dolenec, Partener, Emona Capital.

Cu un potențial extraordinar recunoscut la nivel mondial, sectorul jocurilor video din România continuă să fie în centrul atenției investitorilor străini, iar noi suntem încântați să contribuim din acest punct de vedere la dezvoltarea rapidă, dar organică, a uneia dintre cele mai interesante industrii de astăzi. A fost cu adevărat o plăcere să facem echipă cu Emona Capital pentru această achiziție și suntem foarte încântați că au mizat pe expertiza noastră pentru a investi în sectorul jocurilor video. Le sunt recunoscătoare experților noștri Wolf Theiss în fuziuni și achiziții și în tehnologie, care au reușit să finalizeze încă o tranzacție în sectorul TMT și să contribuie astfel la dezvoltarea ecosistemului de gaming din România„, a declarat Ileana Glodeanu, Partener și Head of the Corporate / M&A practice la biroul Wolf Theiss din București.

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 362 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

În Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.

Despre Emona Capital LLP

Emona Capital LLP este o fond de investiții în sectorul antreprenorial cu sediul la Londra, cu un mandat de investiții la nivel global. Firma este condusă de profesioniști experimentați în domeniul investițiilor, care au investit împreună peste 2 miliarde de dolari în ultimele două decenii. Lucrând îndeaproape cu echipele de conducere și făcând investiții semnificative atât de capital, cât și de timp, Emona Capital urmărește să adauge valoare pe termen lung companiilor din portofoliul său.

Despre Amber

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție de creație structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, care oferă o gamă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, incluzând livrarea completă a produsului, co-dezvoltare, conversie de platforme, operațiuni live și servicii de suport. Amber are în prezent aproximativ 1.200 de specialiști. Amber are sediul central în București și are birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Montreal, Varșovia și Kiev. Amber militează pentru egalitatea de șanse, fiind inițiatoarea campaniei #HerOwnGame, o inițiativă care își propune să combată prejudecățile cu care se confruntă femeile care doresc să urmeze o carieră în industria jocurilor.

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale