Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

Wolf Theiss a asistat Emona Capital cu privire la realizarea unei investiţii minoritare în valoare de 20 milioane USD în Amber Studio


3 octombrie 2022 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Wolf Theiss a acționat în calitate de consultant juridic al Emona Capital LLP („Emona Capital”), o firmă de investiții cu sediul la Londra, cu privire la achiziția unei participații minoritare în Amber Studio SA („Amber”), un dezvoltator independent de jocuri și agenție de servicii de studio de top la nivel mondial, realizată de fonduri consiliate de Emona Capital.

Investiția de până la 20 de milioane de dolari, la o evaluare post tranzacţională de 190 de milioane de dolari, are ca scop accelerarea creșterii globale a Amber. O parte din veniturile obținute vor fi investite în infrastructura internă a companiei pentru a susține continuarea expansiunii organice rapide. Investiția, împreună cu profiturile proprii ale Amber, va finanța fuziuni, achiziții și preluări de studiouri din întreaga lume, consolidând în continuare prezența Amber pe piețele emergente cu potențial ridicat. Pe lângă extinderea în noi zone geografice, compania își propune, de asemenea, să dezvolte gama de servicii oferite și să introducă noi specializări în tipologii de jocuri.

Sub coordonarea Ileanei Glodeanu, Avocat Partener, echipa de Corporate / M&A a oferit asistență juridică pentru Emona Capital în toate aspectele de drept românesc ale acestei achiziții, de la efectuarea analizei due diligence la revizuirea, negocierea și semnarea contractului de subscriere, a acordului acționarilor, a contractelor de cumpărare de acțiuni și a altor documente corporative.

Ileana a lucrat împreună cu Mircea Ciocîrlea, Counsel în cadrul biroului din București. Tranzacția i-a implicat, de asemenea, pe Flavius Florea (Counsel, TMT, IP & Data Protection), Mihai Coadă (Avocat Cenior, Corporate / M&A), Cornelia Postelnicu (Avocat Senior, Corporate / M&A), Iulia Cumpăratu (Avocat, Corporate / M&A), Ioana Iacob (Avocat, Dreptul muncii), Alexandru Asaftei (Avocat, Drept financiar-bancar) și Ana-Maria Mustățea (Avocat, Drept imobiliar).

A fost o plăcere să lucrez cu Ileana și echipa ei. Experiența îndelungată în acordarea de asistență juridică de top a echipei Wolf Theiss în regiunea CEE/SEE, face această firmă să fie alegerea perfectă pentru investițiile de private equity în România și nu numai„, a declarat Dominik Dolenec, Partener, Emona Capital.

Cu un potențial extraordinar recunoscut la nivel mondial, sectorul jocurilor video din România continuă să fie în centrul atenției investitorilor străini, iar noi suntem încântați să contribuim din acest punct de vedere la dezvoltarea rapidă, dar organică, a uneia dintre cele mai interesante industrii de astăzi. A fost cu adevărat o plăcere să facem echipă cu Emona Capital pentru această achiziție și suntem foarte încântați că au mizat pe expertiza noastră pentru a investi în sectorul jocurilor video. Le sunt recunoscătoare experților noștri Wolf Theiss în fuziuni și achiziții și în tehnologie, care au reușit să finalizeze încă o tranzacție în sectorul TMT și să contribuie astfel la dezvoltarea ecosistemului de gaming din România„, a declarat Ileana Glodeanu, Partener și Head of the Corporate / M&A practice la biroul Wolf Theiss din București.

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 362 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

În Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.

Despre Emona Capital LLP

Emona Capital LLP este o fond de investiții în sectorul antreprenorial cu sediul la Londra, cu un mandat de investiții la nivel global. Firma este condusă de profesioniști experimentați în domeniul investițiilor, care au investit împreună peste 2 miliarde de dolari în ultimele două decenii. Lucrând îndeaproape cu echipele de conducere și făcând investiții semnificative atât de capital, cât și de timp, Emona Capital urmărește să adauge valoare pe termen lung companiilor din portofoliul său.

Despre Amber

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție de creație structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, care oferă o gamă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, incluzând livrarea completă a produsului, co-dezvoltare, conversie de platforme, operațiuni live și servicii de suport. Amber are în prezent aproximativ 1.200 de specialiști. Amber are sediul central în București și are birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Montreal, Varșovia și Kiev. Amber militează pentru egalitatea de șanse, fiind inițiatoarea campaniei #HerOwnGame, o inițiativă care își propune să combată prejudecățile cu care se confruntă femeile care doresc să urmeze o carieră în industria jocurilor.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii