Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Ministerul Justiției. Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate / 2020-2024


28.05.2020 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 27 mai 2020, Ministerul Justiției a informat că Hotărârea privind aprobarea Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, 2020-2024, a fost aprobată în ședința de Guvern din data de 27 mai 2020.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat aici.

Documentul strategic vizează reintegrarea funcțională a persoanelor puse în libertate din detenție, în mediul familial, în comunitate și pe piața muncii prin consolidarea, optimizarea și dezvoltarea mecanismelor legale și procedurale.

Noua strategie pune accent pe cointeresarea autorităților administrației publice locale și particularizarea unor servicii de suport social, disponibile pe plan local, destinate persoanelor revenite în comunitate, cu risc de marginalizare socială.

Implementarea Strategiei este în măsură să fundamenteze și să consolideze abordarea sistematică și integrată trans-instituțională, astfel încât persoanele private de libertate să primească suportul necesar în vederea prevenirii recidivei.

Actul normativ reprezintă rezultatul unui demers comun al grupului de lucru alcătuit din reprezentanții instituțiilor partenere: Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor, Direcția Națională de Probațiune, Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti