Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Comunicare profesională Drept civil Next SELECTED Top Legal Universitaria

STOICA & Asociații premiază studenții care au participat la concursul de procese simulate de drept civil „Profesor Constantin Stătescu”

17 mai 2023 | JURIDICE.ro

Ce remedii oferă Codul civil întreprinderilor a căror activitate a fost afectată de războiului din Ucraina? Este impreviziunea un mijloc eficient pentru adaptarea contractelor în acest context? Acestea sunt doar două dintre problemele care au fost supuse dezbaterii, în cadrul celei de-a 5-a ediții a Concursului de procese simulate de drept civil „Profesor Constantin Stătescu”, eveniment organizat de STOICA & Asociații și de Asociația Studenților în Drept (ASD), în colaborare cu Centrul pentru studii de drept natural și analiză normativă (CSDNAN).

Peste 50 de studenți din cadrul Facultății de Drept a Universității din București au participat în etapa scrisă a concursului, iar echipele care au pregătit cele mai bune 8 memorii s-au calificat în etapa pledoariilor. Finala a avut loc la Facultatea de Drept a  Universității din București – sala Constantin Stătescu – în data de 14 mai, în fața unui juriu compus din Valeriu Stoica – Founding Partner -, Cătălina Dicu – Senior Partner – Daniel Aragea – Partner,  STOICA & Asociații – și lect. univ. dr. Ioana-Laura Toma-Dăuceanu.

Au fost premiate următoarele echipe de studenți:

Locul I – echipa formată din Ștefan Iustin Manea și Alexandru Nicolae Călin. Juriul a decis ca premiul pentru cea mai bună pledoarie să îi fie acordat lui Ștefan Iustin Manea.

Locul II – echipa formată din Maria-Alexandra Ionescu și Damian Achim.

Locul III – echipele formate din Iulia Enuc și Cristiana Romanovschi, respectiv Daniel Dijmărescu și Maria – Teodora Barbarino.

Mențiuni pentru calificarea în etapa pledoariilor au primit echipele formate din: Oana Alexandra Niță și Mara-Ilinca Savinescu; Iasmina-Alexandra Bușe și Ariana-Cristina Suliman; Diana-Hannelore Drăgan și Ana-Maria Aftene; Diana-Maria Gogoașă și Vlad Bărbulescu.

Distincții speciale pentru pledoariile din etapele eliminatorii au fost acordate studenților Diana-Hannelore Drăgan, Daniel Dijmărescu și Maria-Teodoara Barbarino.

Pentru munca depusă și rezultatele remarcabile, STOICA & Asociații a acordat studenților calificați în etapa pledoariilor premii în bani și stagii de practică.

Echipa STOICA & Asociații le mulțumește studenților din cadrul Asociației Studenților în Drept pentru excelenta colaborare în organizarea concursului și colegilor avocați care s-au implicat în acest proiect (Constantin Pintilie, Yolanda Beșleagă, Irina Titorian, Andreea Gurică, Paula Maftei, Gabriela Bodnărescu, Carmen Mureșan, Mihai Trandafir și Daniel Aragea).

Devenit o tradiție, Concursul de procese simulate de drept civil „Profesor Constantin Stătescu” aduce laolaltă studenți și profesioniști ai dreptul, cu scopul de a susține pregătirea viitorilor juriști în cadrul unei întreceri studențești bazate pe principiile corectitudinii, cooperării și excelenței. Parte din filozofia instituțională a STOICA & Asociații, concursul a devenit un reper pentru studenții Facultății de Drept a Universității din București.


Constituită în anul 1995, Societatea Civilă de Avocați STOICA & Asociații a câștigat recunoaștere națională şi internațională în lumea dreptului şi a mediului de afaceri, prin întreaga sa activitate de asistență juridică şi de reprezentare a unui portofoliu vast de clienți. De la înființare și până în prezent, avocații din cadrul STOICA & Asociații au făcut dovada că sunt o echipă puternică, întemeiată pe respectarea principiilor sale: Fidelitas, Integritas, Fortitudo. STOICA & Asociații a dobândit o excelentă reputație națională şi internațională. Performanțele sale profesionale sunt recunoscute ca atare în cele mai importante ghiduri juridice: Chambers Europe, Legal 500, WTR 1000, IAM Patent 1000.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership