Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

STOICA & Asociații premiază studenții care au participat la concursul de procese simulate de drept civil „Profesor Constantin Stătescu”


17 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ce remedii oferă Codul civil întreprinderilor a căror activitate a fost afectată de războiului din Ucraina? Este impreviziunea un mijloc eficient pentru adaptarea contractelor în acest context? Acestea sunt doar două dintre problemele care au fost supuse dezbaterii, în cadrul celei de-a 5-a ediții a Concursului de procese simulate de drept civil „Profesor Constantin Stătescu”, eveniment organizat de STOICA & Asociații și de Asociația Studenților în Drept (ASD), în colaborare cu Centrul pentru studii de drept natural și analiză normativă (CSDNAN).

Peste 50 de studenți din cadrul Facultății de Drept a Universității din București au participat în etapa scrisă a concursului, iar echipele care au pregătit cele mai bune 8 memorii s-au calificat în etapa pledoariilor. Finala a avut loc la Facultatea de Drept a  Universității din București – sala Constantin Stătescu – în data de 14 mai, în fața unui juriu compus din Valeriu Stoica – Founding Partner -, Cătălina Dicu – Senior Partner – Daniel Aragea – Partner,  STOICA & Asociații – și lect. univ. dr. Ioana-Laura Toma-Dăuceanu.

Au fost premiate următoarele echipe de studenți:

Locul I – echipa formată din Ștefan Iustin Manea și Alexandru Nicolae Călin. Juriul a decis ca premiul pentru cea mai bună pledoarie să îi fie acordat lui Ștefan Iustin Manea.

Locul II – echipa formată din Maria-Alexandra Ionescu și Damian Achim.

Locul III – echipele formate din Iulia Enuc și Cristiana Romanovschi, respectiv Daniel Dijmărescu și Maria – Teodora Barbarino.

Mențiuni pentru calificarea în etapa pledoariilor au primit echipele formate din: Oana Alexandra Niță și Mara-Ilinca Savinescu; Iasmina-Alexandra Bușe și Ariana-Cristina Suliman; Diana-Hannelore Drăgan și Ana-Maria Aftene; Diana-Maria Gogoașă și Vlad Bărbulescu.

Distincții speciale pentru pledoariile din etapele eliminatorii au fost acordate studenților Diana-Hannelore Drăgan, Daniel Dijmărescu și Maria-Teodoara Barbarino.

Pentru munca depusă și rezultatele remarcabile, STOICA & Asociații a acordat studenților calificați în etapa pledoariilor premii în bani și stagii de practică.

Echipa STOICA & Asociații le mulțumește studenților din cadrul Asociației Studenților în Drept pentru excelenta colaborare în organizarea concursului și colegilor avocați care s-au implicat în acest proiect (Constantin Pintilie, Yolanda Beșleagă, Irina Titorian, Andreea Gurică, Paula Maftei, Gabriela Bodnărescu, Carmen Mureșan, Mihai Trandafir și Daniel Aragea).

Devenit o tradiție, Concursul de procese simulate de drept civil „Profesor Constantin Stătescu” aduce laolaltă studenți și profesioniști ai dreptul, cu scopul de a susține pregătirea viitorilor juriști în cadrul unei întreceri studențești bazate pe principiile corectitudinii, cooperării și excelenței. Parte din filozofia instituțională a STOICA & Asociații, concursul a devenit un reper pentru studenții Facultății de Drept a Universității din București.


Constituită în anul 1995, Societatea Civilă de Avocați STOICA & Asociații a câștigat recunoaștere națională şi internațională în lumea dreptului şi a mediului de afaceri, prin întreaga sa activitate de asistență juridică şi de reprezentare a unui portofoliu vast de clienți. De la înființare și până în prezent, avocații din cadrul STOICA & Asociații au făcut dovada că sunt o echipă puternică, întemeiată pe respectarea principiilor sale: Fidelitas, Integritas, Fortitudo. STOICA & Asociații a dobândit o excelentă reputație națională şi internațională. Performanțele sale profesionale sunt recunoscute ca atare în cele mai importante ghiduri juridice: Chambers Europe, Legal 500, WTR 1000, IAM Patent 1000.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii