Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificări privind Banca de Investiții și Dezvoltare


17 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 414 din 15 mai 2023 a fost publicată Hotărârea nr. 432/2023 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.204/2022 privind constituirea, organizarea și funcționarea Băncii de Investiții și Dezvoltare – S.A.

Prezenta hotărâre aduce o serie de modificări ale condițiilor de constituire, organizare şi funcţionare a Băncii de Investiții și Dezvoltare.

Modificările vizează:

– mandatul primilor membri ai Consiliului de supraveghere şi al Directoratului nu poate depăși 2 ani şi nu poate fi reînnoit;

– revizuirea structurii de remunerare a organelor statutare prin eliminarea componentei variabile (prima de succes), aceștia urmând să fie remunerați printr-o indemnizație fixă lunară conform contractului de mandat, după înregistrarea băncii la Registrul comerțului, asigurată din fondurile proprii ale BID;

– eliminarea referințelor la OUG nr. 99/2006 privind instituțiile de credit şi adecvarea capitalului, din cuprinsul prevederilor referitoare la organele de conducere, referințele respective fiind înlocuite cu trimiteri la Legea nr. 207/2022 (ca act primar) şi la reglementările specifice băncilor de dezvoltare emise de Banca Naţională a României în aplicarea prevederilor Legii nr. 207/2022.

– nominalizarea primilor membri al organelor de conducere se va face de către Ministerul Finanțelor prin ordin al ministrului finanțelor.

– prevederile privind procedura de numire a primilor membri ai organelor statutare se flexibilizează, în scopul reducerii perioadei de selecție și respectării angajamentelor de înregistrare a băncii la Registrul comerțului în trimestrul II 2023.

– diferența de capital social subscris şi nevărsat la constituirea băncii se varsă în două tranşe anuale până la 31 decembrie 2024.

Intrare în vigoare: 15 mai 2023

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică