« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Ministerul Justiției. Măsuri în materia prevenirii şi combaterii traficului de persoane
29.05.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 29 mai 2020, șa solicitarea Ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, Ministerul Justiției a inițiat o analiză aprofundată a rapoartelor de evaluare și a documentelor elaborate de organisme internaționale şi europene în materia prevenirii şi combaterii traficului de persoane, potrivit unui comunicat.

Pe baza acestei analize, urmează a fi elaborat un document de politică publică pe această temă, care îşi propune identificarea soluţiilor legislative şi instituţionale pentru a confrunta mai eficient pe cei care comit astfel de infracţiuni.

Astfel, vor fi identificate acțiuni concrete și direcții de acțiune în materia prevenirii şi combaterii traficului de persoane adresate compartimentelor din cadrul Ministerului Justiției și instituțiilor aflate în subordinea acestuia, precum și recomandări adresate altor instituții din cadrul sistemului judiciar sau cu care sistemul judiciar cooperează în înfăptuirea actului de justiție.

Analiza va avea în vedere, în special, rapoartele de evaluare ale GRETA – Grupul de experţi al Consiliului Europei în materia acţiunii împotriva traficului de persoane (the Group of Experts on Action against Trafficking in Human Beings – GRETA), Raportul privind traficul de persoane – The Trafficking in Persons (TIP) Report – al Departamentului de Stat pentru anul 2019, dar şi constatările Reprezentantului Special și Coordonator al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (O.S.C.E.) pentru Combaterea Traficului de Persoane, urmare a vizitei efectuate în România anul trecut.

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni/categorii: Drept penal, Sistemul judiciar, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD