Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

CEPD adoptă versiunea finală a Orientărilor privind tehnologia de recunoaștere facială


17 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 17 mai 2023, Comitetul European pentru Protecția Datelor (CEPD) a informat că a adoptat versiunea finală a Orientărilor sale privind tehnologia de recunoaștere facială în domeniul aplicării legii, potrivit unui comunicat.

Liniile directoare oferă îndrumări pentru legislatorii UE și naționali, precum și pentru autoritățile de aplicare a legii, cu privire la implementarea și utilizarea sistemelor de tehnologie de recunoaștere facială.

Printre altele, orientările subliniază faptul că instrumentele de recunoaștere facială ar trebui să fie utilizate numai în strictă conformitate cu Directiva privind aplicarea legii (LED). În plus, astfel de instrumente ar trebui să fie utilizate numai dacă sunt necesare și proporționale, astfel cum se prevede în Carta drepturilor fundamentale. În aceste orientări, CEPD reiterează solicitarea de interzicere a utilizării tehnologiei de recunoaștere facială în anumite cazuri, așa cum a solicitat în avizul comun privind propunerea de lege privind inteligența artificială.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii