« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Casa de Asigurări a Avocaților din România. Situația cererilor privind acordarea concediului de risc maternal de către sistemul C.A.A.
03.06.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Marți, 2 iunie 2020, Casa de Asigurări a Avocaților din România a informat că în ședința Consiliului de Administrație al C.A.A. din 29 mai 2020 a fost luată în discuție situația cererilor privind acordarea concediului de risc maternal de către sistemul C.A.A, potrivit unui comunicat.

Analizând această problemă, Consiliul de Administrație al C.A.A. a constatat că indemnizația de concediu de risc maternal se acordă în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 96/2003 privind protecția maternității la locurile de muncă, cu modificările ulterioare. Concediu de risc maternal se acordă pentru limitarea expunerii la condiții vătămătoare la locul de muncă, dacă acestea există, constatate prin evaluări ale medicului de medicină a muncii, în situația în care angajatorul este în imposibilitatea de a schimba mediul de muncă (condiții de muncă, orar, alt loc de muncă etc), cu îndeplinirea obligațiilor prevăzute de OUG 96/2003.

Concediul de risc maternal nu se acordă pentru incapacitate temporară de muncă datorată vreunei boli, ci pentru motivele menționate mai sus.

Neacordându-se pentru incapacitate temporară de muncă sau boli ale gravidelor, concediul de risc maternal nu poate fi asimilat cu concediul de incapacitate temporară de muncă acordat din cauza unor boli (inclusiv ale gravidelor) prevăzut de art. 86-88 din Legea 72/2016.

Din aceste motive certificatele de concediu de risc maternal nu pot beneficia de indemnizații de incapacitate de muncă acordate de sistemul C.A.A. în baza prevederilor art. 86-88 din Legea nr. 72/2016.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.