« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 

Judecătoria Sectorului 2 București. Ștergerea datelor cu caracter personal de la Biroul de Credit
08.06.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Judecătoria Sectorului 2 București a decis că, potrivit art. 8 din Decizia ANSPDCP nr. 105/2007, este necesară îndeplinirea a două condiții cumulative pentru transmiterea datelor cu caracter personal ale solicitanților de credit către sistemele de evidență de tipul birourilor de credit: obținerea unui acord scris la data depunerii cererii de credit și înștiințarea prealabilă, realizată în scris, telefonic, prin SMS sau e-mail, cu privire la întârzierea la plată și transmiterea datelor, realizată cu cel puțin 15 zile calendaristice înainte de data transmiterii. În speță, instanța a reținut ca fiind întemeiată susținerea reclamantei referitoare la neîndeplinirea obligației de obținere a consimțământului, având în vedere că pârâta nu a depus la dosarul cauzei cererea de credit sau contractul de credit prin care reclamanta să fi declarat expres că, în conformitate cu legea nr. 677/2001, este de acord cu transmiterea către terți a datelor acestora personale. De asemenea, susținerea referitoare la neîndeplinirea obligației de notificare a reclamantei este întemeiată, la dosar nefiind depusă dovada înștiințării prealabile a reclamantei realizată în scris, telefonic, prin SMS sau e-mail, cu privire la întârzierile la plată și transmiterea datelor, realizată cu cel puțin 15 zile calendaristice înainte de data transmiterii, întrucât din niciunul dintre înscrisurile aflate la dosarul cauzei nu rezultă că reclamanta ar fi primit notificările pretinse de pârâtă, or în lipsa primirii acestora nu se poate considera că pârâta și-ar fi îndeplinit obligația de notificare. (Sentința civilă nr. 4633 din 9 mai 2019, pronunțată de Judecătoria Sectorului 2 București)

 
Secţiuni: Banking, Cyberlaw, Data protection, JURIDICE.ro, Jurisprudență Judecătorii, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD