Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Sibiu. Trei tineri au ucis un cioban și au ascuns cadavrul într-un lan de porumb. Pedeapsa aplicată


18 august 2022 | Ștefania-Elena VASILE

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Ștefania-Elena Vasile

Ștefania-Elena Vasile

În fapt, a avut loc un conflict la o stână, iar cei trei inculpați, care se aflau într-o stare de ebrietate, i-au aplicat victimei lovituri repetate și de intensitate cu pumnii, picioarele și o cizmă de cauciuc în zone anatomice vitale, în urma cărora victima a suferit leziuni traumatice grave și a decedat. Din actul medico-legal reiese că multiple leziuni pe care le-a suferit victima se aflau la nivelul zonelor anatomice, rezultând mai multe fracturi ale mandibulei și a coastelor, produse prin lovire cu un corp dur și prin comprimarea toracelui pe un plan dur. Inculpatul FA declară că nu a participat și nu a contribuit la uciderea victimei, doar i-a ajutat pe ceilalți doi să ascundă fapta comisă. Acesta a sunat pe proprietarul oilor spunând că victima a plecat să aducă un înlocuitor și au plecat să ascundă cadavrul într-un lan de porumb din apropiere.

În drept, instanța a remarcat faptul că declarațiile inculpatului FA sunt infirmate de către ceilalți doi inculpați, se află într-o situație contradictorie deoarece în declarația dată la procuror a spus că a lovit cu palma victima, iar în fața instanței susține că doar a împins, a avut inițiativa escamotării adevărului și a sugerat cum să ascundă cadavrul. În urma acțiunilor realizate de inculpați și a rezultatului actului medico-legal, aceștia au acționat cu intenția directă de a ucide.

Pedeapsa aplicată: Inculpatul FA 16 ani de închisoare, iar ceilalți 2 condamnați la 12 ani de închisoare.

Sentința penală nr. 21 din 2015, Tribunalul Sibiu, disponibilă aici.

Ștefania-Elena Vasile
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii