Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Comunicare profesională Fiscalitate SELECTED Top Legal

Echipa multidisciplinară de dispute fiscale din Reff & Asociații | Deloitte Legal și Deloitte România, recunoscută de International Tax Review la categoria Tax Disputes și în ghidul World Tax 2023

27 septembrie 2022 | JURIDICE.ro

Echipa multidisciplinară formată din avocați specializați în litigii fiscale din cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal și consultanți fiscali din cadrul Deloitte România a fost recunoscută cu cea mai înaltă distincție pentru România la categoria Tax Disputes, în cadrul ediției din 2022 a Premiilor pentru Fiscalitate acordate de prestigioasa publicație de specialitate International Tax Review (ITR). Este prima dată când ITR oferă premii la nivel național pentru activitatea din România a experților în fiscalitate, iar nu doar la nivelul întregii regiuni a Europei Centrale și de Est, ca în anii anteriori. Premiile se acordă pe baza analizelor efectuate de jurnaliștii ITR, care pun accent, în principal, pe complexitatea proiectelor derulate în ultimele 12 luni, amploarea lor, impactul asupra clienților și gradul de inovație pe care îl prezintă.

În același timp, patru membri ai echipei, respectiv Mihnea Galgoțiu-Săraru, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal, Vlad Boeriu, Partener Coordonator Servicii Fiscale și Juridice, Dan Bădin, Partener, și Ciprian Gavriliu, Partener, Deloitte România, sunt menționați printre cei mai apreciați profesioniști în dispute fiscale din întreaga lume (Highly regarded in Tax Controversy) în ghidul World Tax 2023 realizat anual de ITR.

Abordarea multidisciplinară și în pas cu standardele internaționale în domeniu ne-a facilitat obținerea acestei recunoașteri, care ne onorează și ne motivează să căutăm în continuare soluții creative, dar totodată pragmatice pentru cazurile de complexitate și anvergură ridicată în care ne implicăm. Modul integrat, multidisciplinar și inovator în care abordăm cazurile complexe din aria litigiilor fiscale, grație strânsei colaborări dintre echipa noastră de avocați specializați în dispute fiscale și consultanții fiscali din cadrul Deloitte România, precum și accesul la resursele și colegii din întreaga rețea Deloitte, reprezintă un diferențiator puternic pentru echipa noastră. La nivel personal, sunt onorat să fac parte dintr-o echipă care include mulți dintre cei mai experimentați specialiști din domeniul fiscal și juridic din România, ce a obținut de-a lungul timpului decizii care nu numai că au protejat activitatea clienților noștri, cărora le suntem recunoscători pentru încredere, dar au și contribuit la asigurarea unui mediu fiscal mai predictibil și mai sigur pentru întreaga comunitate de business din România”, a declarat Mihnea Galgoțiu-Săraru, Partener, Reff & Asociații | Deloitte Legal, Liderul practicii de litigii și arbitraje.

Printre cazurile recente în care echipa multidisciplinară de avocați de la Reff & Asociații | Deloitte Legal și consultanții fiscali Deloitte România a obținut decizii favorabile se numără o decizie în materia TVA a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), obținută în favoarea unui client într-un litigiu cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), care este obligatorie și a devenit de referință în toată Uniunea Europeană în ceea ce privește condițiile privind sediul fix. De asemenea, echipa multidisciplinară a obținut, în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), o importantă soluție de anulare a unor decizii de impunere emise de autoritatea fiscală în sarcina unei companii de servicii suport dintr-un grup ce activează în domeniul energiei, în cuantum de 5,5 milioane de euro. O altă soluție definitivă obținută de echipa multidisciplinară la ÎCCJ a obligat autoritatea fiscală să motiveze aplicarea unei metode de stabilire a prețurilor de transfer diferită de cea aleasă de contribuabil și a confirmat faptul că organele fiscale trebuie să justifice temeinic motivele pentru care aplică o anumită metodă de stabilire a prețurilor de transfer.

Practica de litigii din cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal, ce cuprinde 22 de avocați, acoperă toate tipurile de proiecte de litigii din mediul de afaceri, de la cauze fiscale, la dispute comerciale și administrative, dar și arbitraje internaționale. Din echipa de litigii fiscale, condusă de Mihnea Galgoțiu-Săraru, Partener, mai fac parte avocații coordonatori Emanuel Bondalici, Luiza Ionescu-Donoiu și Bogdan Mărculeț, Senior Managing Associates, și Luisa Alb, Laura Epure și Ștefan Mihărtescu, Managing Associates, alături de alți avocați specializați în aceste tipuri de dispute.

International Tax Review este o publicație specializată în domeniul fiscal, articolele și analizele sale fiind recunoscute de experții din domeniu. Aceasta transmite știri și informații cu privire la fiscalitate din întreaga lume și prezintă analize complexe pe teme legate de taxarea veniturilor, impozite indirecte, prețuri de transfer, litigii și taxare internațională. Cele mai importante publicații ale ITR includ World Tax Review și Guide to World’s Leading Tax Advisors.

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

Interviuri JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Reff & Asociații | Deloitte Legal, una dintre cele mai importante societăți de avocați din România, oferă servicii ce acoperă domeniile financiar-bancar, concurență, dreptul muncii, energie și mediu, insolvență, consultanță juridică de management, litigii, drept societar, fuziuni și achiziții, sectorul public și drept imobiliar. Reff & Asociații reprezintă România în rețeaua globală Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocați în 80 de țări.

:: English Version

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership