Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

ZRVP obține o nouă victorie pentru OMV Petrom într-un arbitraj internațional ICC Paris, tribunalul arbitral respingând integral pretenții de aproximativ 18 milioane USD


27 septembrie 2022 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Arbitraj, Comunicare profesională, Comunicate profesioniști, SELECTED

Suma solicitată de partea adversă reprezenta o pretinsă diferență de preț ce ar fi fost datorată în baza contractului încheiat între părți. Tribunalul arbitral, format din trei arbitri de pe două continente și trei jurisdicții diferite, a soluționat disputa în favoarea OMV Petrom în august 2022, dând câștig de cauză OMV Petrom prin respingerea integrală a pretențiilor reclamantei.

Disputa contractuală a vizat pretenții cu privire la o sumă de aproximativ 18 milioane USD pretinse de către un partener contractual din domeniul de explorare şi producţie a petrolului și gazelor naturale al OMV Petrom. Deși aparent o chestiune punctuală de interpretare a contractului, disputa s-a dovedit a fi extrem de complexă prin prisma aspectelor financiare și juridice dezbătute, dar și a celor tehnice specifice industriei și, nu în ultimul rând, extrem de amplă ca probatoriu și ca măsuri solicitate tribunalului arbitral.

Alina Tugearu, avocat al OMV Petrom și partener Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners: ”Această experiență este o nouă confirmare a faptului că arbitrajul este și va rămâne forumul cel mai adecvat pentru soluționarea disputelor tehnice din materia oil & gas. Este remarcabilă capacitatea tribunalului arbitral care a surprins în sentința arbitrală esența disputei, în pofida volumului impresionant de probe implicate.”.

Din echipa de avocați au mai făcut parte Cosmin Vasile, partener coordonator, Monica Strîmbei, partener, și Andra Constantinescu, avocat senior coordonator.

Cu o experiență de neegalat în practica de arbitraj comercial, echipa ZRVP a fost implicată în ultimii doi ani în peste 25 de arbitraje internaționale, din care 14 sunt încă în derulare, reprezentând cel mai mare portofoliu de dosare de arbitraj național și internațional din România, valoarea cumulată a proiectelor depășind 1,9 miliarde USD. Societatea are un palmares bogat în domeniul disputelor de construcții și de infrastructură, avocații ZRVP reprezentând instituții publice, corporații private, întreprinderi de stat și organisme guvernamentale în dispute complexe ca obiect și impresionante în ceea ce privește valoarea reclamată. Practica de arbitraj este cunoscută si pentru expertiza în domeniul imobiliar, cel al energiei, privatizării, dreptului bancar și financiar, și arbitrajului investițional.

Despre Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners

Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.

ZRVP are o echipă de 66 de avocați, dintre care 16 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru, Cosmin Cojocaru, Marina Crenguța Florea și Ovidiu Șerban (asociați), domnul prof.dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică