Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

NNDKP a asistat PepsiCo cu achiziția unui pachet minoritar de acțiuni în AQUA Carpatica


17 august 2022 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Comunicare profesională, Comunicate profesioniști, Fuziuni și achiziții, SELECTED

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat PepsiCo în tranzacția privind achiziția unui pachet minoritar de acțiuni în AQUA Carpatica, brandul românesc de apă minerală deținut de compania Carpathian Springs SA, controlată de antreprenorul Jean Valvis.

NNDKP a asistat PepsiCo în toate fazele tranzacției și în legătură cu toate aspectele juridice aferente, de la negocierea condițiilor principale, continuând cu negocierea documentației relevante și până la semnarea și finalizarea tranzacției, inclusiv în cadrul unui proces de due diligence amplu și complex.

Proiectul se înscrie în rândul celor mai importante tranzacții M&A din industria de alimente și băuturi răcoritoare prin oportunitățile de distribuție pe care le va crea la nivel global pentru Aqua Carpatica, unul dintre cele mai cunoscute branduri românești de apă minerală. În urma tranzacției, PepsiCo va deține un pachet de 20% în AQUA Carpatica și va avea drepturi de a distribui apa minerală naturală în România și în Polonia, cu perspectiva extinderii și în alte piețe, inclusiv în Statele Unite.

Gabriela Cacerea, Partener și unul dintre coordonatorii Practicii de Corporate/M&A: „Ne bucurăm că am contribuit la acest proiect ambițios, cu provocări semnificative din punct de vedere juridic, pe care echipa noastră le-a gestionat cu succes. Am fost inspirați de viziunea pe termen lung a proiectului și de perspectivele pe care acesta le deschide. Odată cu întărirea portofoliului PepsiCo cu un brand premium de apă minerală, această tranzacție va contribui, cu siguranță, la poziționarea României în acest segment pe plan internațional. Mulțumim PepsiCo pentru încredere și pentru oportunitatea de a ne implica în acest proiect de succes”.

Echipa NNDKP care a asistat PepsiCo a fost coordonată de Gabriela Cacerea, Partener și unul dintre coordonatorii practicilor de Corporate/M&A și Energie și Resurse Naturale, și i-a inclus pe Mirela Preda (Counsel), Mădălina Pancă (Counsel), Emanuel Flechea (Asociat Senior) și Mihai Fifoiu (Asociat Senior) din cadrul practicii de Corporate/M&A, precum și membri ai practicilor de Tranzacții Imobiliare, Dreptul Mediului și Concurență. Ruxandra Bologa, Partener și unul dintre coordonatorii practicii de Energie și Resurse Naturale, a supervizat aspectele legate de reglementare în domeniul minier privind exploatarea apelor minerale în cadrul procesului de due diligence.

Tranzacția completează portofoliul de proiecte M&A în care NNDKP a fost implicată în ultimele 12 luni, în industrii precum tehnologie și IT, agribusiness, energie și resurse naturale, finanțe și asigurări, transport și logistică, auto și servicii medicale. NNDKP are o istorie impresionantă de proiecte de succes derulate în peste 30 de ani, acordând asistență în tranzacții cu o valoare cumulativă de zeci de miliarde de euro, inclusiv în proiecte care au definit piața de business locală.

Despre NNDKP

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (”NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.

NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.

:: English Version

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică