Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Comunicare profesională Fuziuni și achiziții SELECTED Top Legal

DLA Piper a asistat evoMAG în atragerea unei investiţii de 2 milioane de euro din partea fondului de capital de risc Catalyst România

17 august 2022 | JURIDICE.ro

evoMAG, unul dintre cei mai importanți jucători de comerțul electronic românesc, a reuşit să atragă prima investiție majoră din istoria sa de 17 ani, cu asistență juridică din partea unei echipe de avocați DLA Piper.

Runda de 2 milioane de euro oferită de fondul de capital de risc Catalyst România va genera noi oportunități pentru evoMAG, permițând companiei să implementeze un plan de dezvoltare accelerată, prin extinderea pe piețele online locale și internaționale, inaugurarea a două showroom-uri evoMAG și dublarea anuală a portofoliului de produse în următorii 3 ani.

Bazându-se pe o experiență consistentă în piața de capital de risc, DLA Piper a asistat evoMAG cu o echipă multi-practică de avocaţi seniori, condusă de Marian Dinu, Country Managing Partner. Alături de acesta, avocaţii DLA Piper care au asistat această rundă de investiţii au fost Bogdan Buta (Senior Associate) și Noemi Popa (Associate), din cadrul departamentului Corporate M&A, precum și avocații specializaţi în dreptul concurenţei Răzvan Pele (Counsel) și Andrei Gongea (Associate). Asistența juridică a echipei DLA Piper a inclus structurarea rundei de investiții, negocierea documentației de finanțare, precum şi alte diverse aspecte operaționale.

Comentând această rundă de investiții, Marian Dinu a spus: „Ne consolidăm, astfel, imaginea unei firme ce oferă sprijin sectoarelor economice românești care înregistrează creşteri consistente, inclusiv e-commerce și tehnologie. Suntem încântați că am asistat una dintre cele mai relevante companii de comerțul electronic local în strângerea de capital de creștere și sperăm că această rundă va impulsiona dezvoltarea evoMAG, devenind, în acelaşi timp, o poveste de succes. Aș dori să îi mulțumesc lui Mihai Pătrașcu și echipei sale pentru încrederea acordată în această tranzacție și să-i felicit pentru ingeniozitatea și rezilienţa demonstrată în acest proiect.”

Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG, a adăugat: „Infuzia de capital ne va permite să ducem evoMAG la un nou nivel de dezvoltare, atât pe piața din România, în online și offline, dar și în afara țării. Ne bucurăm că am atras alături de noi un partener puternic, cu experiență în industria e-commerce, care să sprijine transformarea evoMAG și care ne împărtășește viziunea de dezvoltare. Faptul că am avut echipa DLA Piper de partea noastră ne-a asigurat încrederea de care aveam nevoie pentru a finaliza cu succes această tranzacție.”

Companie cu capital 100% românesc, fondată de Mihai Pătrașcu, evoMAG este un magazin online care comercializează produse din domeniile IT&C, electrocasnice, sport & fitness (inclusiv trotinete și accesorii pentru scutere) și pentru casă și grădină. Anul trecut, evoMAG a deschis primul serviciu pentru trotinete electrice, devenind primul magazin online din România care oferă un astfel de serviciu.

Despre DLA Piper

Cu peste 90 de birouri complet integrate, în peste 40 de țări din întreaga lume, DLA Piper este o companie globală de business law care îşi propune să vină în întȃmpinarea nevoilor de performanţă juridică profesională ale clienților din întreaga lume. Biroul DLA Piper din București oferă sprijin clienților săi prin intermediul unei echipe de peste 50 de avocați și consultanți fiscali cu experienţă internațională, capabili să abordeze probleme juridice și economice complexe, atât trasnsfrontaliere cât și locale, acoperind 10 sectoare de afaceri, printr-o abordare integrată a practicilor.

:: English Version

Citeşte mai mult despre , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership