« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Regulamentul de ordine interioară al parchetelor a fost completat cu reguli de desfășurare a activității în situații excepționale
08.06.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

În Monitorul Oficial nr. 480 din 5 iunie 2020, a fost publicată Hotărârea nr. 527/2020 pentru completarea Regulamentului de ordine interioară al parchetelor, aprobat prin Hotărârea Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 947/2019.

Astfel, Hotărârea a fost completată cu un nou titlu care reglementează regulile de desfășurare a activității în situații excepționale.

Textul integral:

Titlul IXReguli de desfășurare a activității în situații excepționale

Art. 2041. – Programul de lucru
(1) În situații excepționale, programul de lucru este stabilit de conducătorul parchetului în raport cu împrejurările concrete și necesitățile unității, avându-se în vedere asigurarea bunei funcționări.
(2) În cazul unităților de parchet care funcționează în cadrul aceluiași sediu, programul de lucru va fi stabilit pentru toate aceste unități de către conducătorul parchetului ierarhic superior care își desfășoară activitatea în sediul respectiv, la propunerea conducătorilor unităților de parchet respective, în ceea ce privește activitatea proprie.
(3) În astfel de situații, programul de lucru se poate organiza în ture sau schimburi și se poate recurge, în condițiile legii, la munca la domiciliu. Programul de lucru poate fi organizat în mod flexibil, prin combinarea celor două modalități, astfel încât să fie prestate 8 ore zilnic, cu posibilitatea ca o parte din acestea să fie efectuate în regim de muncă la domiciliu.
(4) Munca la domiciliu poate fi prestată dacă sunt asigurate protecția, integritatea și confidențialitatea documentelor.

Art. 2042. – Accesul publicului
(1) În situații excepționale, programul de primire în audiență și accesul publicului la compartimentele de relații cu publicul pot fi suspendate de către procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curțile de apel pentru unitățile proprii și cele din aceeași circumscripție teritorială. În cazul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, suspendarea poate fi dispusă de către procurorul general.
(2) Măsura suspendării prevăzută la alin. (1) poate fi dispusă numai cu respectarea accesului la justiție.
(3) Pe perioada suspendării dispuse în condițiile alin. (1), pe paginile de internet ale unităților de parchet și la sediul acestora se publică măsurile dispuse în vederea asigurării accesului la justiție.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.