Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea Penală Internațională transmite că nu este descurajată de mandatul de arestare emis de Rusia pe numele procurorului-şef


22 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Sâmbătă, 20 mai 2023, Curtea Penală Internațională a transmis următoarele:

Curtea Penală Internațională este profund îngrijorată de măsurile coercitive nejustificate și neîntemeiate care au fost luate împotriva funcționarilor CPI, în special a procurorului Curții și a judecătorilor Camerei preliminare II, de către autoritățile Federației Ruse.

CPI consideră că aceste măsuri sunt inacceptabile. Curtea a declarat că nu va fi împiedicată în îndeplinirea mandatului său legal de a asigura răspunderea pentru cele mai grave crime care preocupă întreaga comunitate internațională.

CPI își susține cu fermitate personalul și funcționarii și, în conformitate cu declarația emisă de Președinția Adunării statelor părți, solicită acestora și părților interesate de Statutul de la Roma să își intensifice eforturile pentru a proteja Curtea, funcționarii și personalul acesteia și pentru a se asigura că aceasta este capabilă să continue să își îndeplinească mandatul independent.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică