Secţiuni » Noutăţi legislative » Monitorul Oficial al României
Monitorul Oficial al României

România acordă ajutor umanitar Siriei destinat protecției populației afectate de cutremur


15 septembrie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 830 din 14 septembrie 2023 a fost publicată Hotărârea nr. 843/2023 privind scoaterea din rezervele de stat și acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern de urgență, cu titlu gratuit, pentru Republica Arabă Siriană, destinat protecției populației afectate de cutremurul major produs în Turcia.

Intrare în vigoare: 14 septembrie 2023

***

Guvernul României, în cadrul ședinței din 14 septembrie 2023, a adoptat Hotărârea de Guvern privind scoaterea din rezervele de stat şi acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru Republica Arabă Siriană, destinat protecţiei populaţiei afectate de cutremurul major produs în Turcia.

Actul normativ prevede scoaterea din rezervele de stat a unor cantități de produse şi acordarea acestora ca ajutor umanitar extern pentru Republica Arabă Siriană, în vederea sprijinirii populației afectate de cutremurul major produs în data de 6 februarie 2023 pe teritoriul Republicii Turcia.

Produsele scoase din rezerva de stat constau în lapte praf – 370 kilograme -, în valoare totală de 23.761 lei, fără TVA.

Sprijinul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de Ambasada Siriei la Bucureşti. Ajutorul umanitar este acordat în contextul eforturilor de combatere a efectelor negative ale seismului, iar România continuă să-şi onoreze angajamentele internaționale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situații majore de urgență.

Transportul produselor se va realiza pe cale aeriană, prin grija Ministerului Apărării Naționale, iar Ministerul Afacerilor Externe va întreprinde, pe cale diplomatică, demersurile necesare în vederea predării ajutorului la destinaţie de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații.

***

Luni, 29 mai 2023, Nicolae-Ionel Ciucă, Premierul României, a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, potrivit unui comunicat.

A fost aprobată hotărârea privind acordarea cu titlu gratuit a unui ajutor umanitar Republicii Arabe Siriene, destinat sprijinirii populației afectate de cutremur. Ajutorul constă în bunuri de strictă necesitate – alimente, dispozitive medicale și articole pentru adăpostire.

***

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 436 din 18 mai 2023 a fost publicată Hotărârea nr. 447/2023 privind scoaterea din rezervele de stat și acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern de urgență, cu titlu gratuit, pentru Republica Arabă Siriană, destinat protecției populației afectate de cutremurul major produs în Turcia.

Se aprobă scoaterea din rezervele de stat şi acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru Republica Arabă Siriană, destinat protecţiei populaţiei afectate de cutremurul major produs în data de 6 februarie 2023 pe teritoriul Turciei, în valoare de 1.881.520 lei, fără TVA, exclusiv transportul.

Lista produselor:

Intrare în vigoare: 18 mai 2023

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică