Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Consiliul UE. Concluzii privind obiectivele UE în materie de ajutor pentru dezvoltare pentru 2020
09.06.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 8 iunie 2020, Consiliul Uniunii Europene a adoptat concluzii privind obiectivele UE în materie de ajutor pentru dezvoltare pentru 2020, sub forma celui de al zecelea raport anual adresat Consiliului European, potrivit unui comunicat.

Raportul analizează tendințele în ceea ce privește angajamentele privind asistența oficială pentru dezvoltare (AOD) acordată de UE și punerea ei în practică. Asistența UE pentru dezvoltare continuă să joace un rol crucial în finanțarea globală de care dispune UE pentru a ajuta țările partenere să atingă obiectivele de dezvoltare durabilă.

În raportul său, Consiliul ia act de faptul că, în 2019, AOD colectivă a UE a ajuns la 75,2 miliarde EUR, în creștere față de 74,9 miliarde EUR în 2018.

Prin urmare, UE și statele sale membre și-au menținut statutul de cel mai mare furnizor la nivel mondial în ceea ce privește AOD, fiind responsabile pentru 55,2% din totalul AOD acordate țărilor în curs de dezvoltare de către membrii Comitetului de asistență pentru dezvoltare (CAD) al OCDE.

Consiliul confirmă faptul că sunt necesare mai multe eforturi pentru realizarea obiectivelor comune și individuale de a furniza, colectiv, o AOD de 0,7% din VNB până în 2030, în special având în vedere criza multidimensională generată de pandemia de COVID-19.

:: Raportul

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti