Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Constanța. Asfixiat cu perna după ce a refuzat să îi dea bani


24 mai 2023 | Ștefania-Elena VASILE

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Ștefania-Elena Vasile

Ștefania-Elena Vasile

În fapt, într-o noaptea, inculpatul a folosit o cheie pentru a pătrunde fără drept într-un imobil pentru a sustrage o sumă de bani de la persoana vătămată, care era imobilizată la pat din cauza vârstei înaintate și a problemelor medicale. Un vecin auzind gălăgie a sunat la 112, iar poliția s-a deplasat la imobil și a observat că ușa apartamentului era întredeschisă. Aceștia au pătruns în locuință, iar când au ajuns în dormitor și au aprins lumina, au observat întins pe pat un bărbat, care avea o pernă poziționată deasupra feței, iar după ușă, încercând să se ascundă, se afla inculpatul. După imobilizarea acestuia, polițiștii au luat perna de pe fața victimei, însă și-au dat seama că bătrânul nu mai prezenta semne vitale. La fața locului, inculpatul le-a spus polițiștilor că a ucis victima, asfixiindu-l cu o pernă, ca urmare a faptului că acesta nu a dorit să îi dea bani.

În drept, faptele inculpatului întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de furt calificat și omor calificat. La individualizarea pedepsei, instanța va avea în vedere limitele de pedeapsă prevăzute de lege pentru infracțiunile săvârșite de inculpat, gradul concret de pericol social al faptelor și urmarea periculoasă ireversibilă produsă, moartea victimei precum, faptul că inculpatul nu are antecedente penale, vârstă de 40 de ani și pensionat pe caz de boală.

Pedeapsa aplicată: Inculpatul este condamnat la 20 de ani de închisoare, o pedeapsă complementară a interzicerii pe o perioadă de 5 ani a drepturilor prevăzute de articolul 66 alineatul (1) litera a) și b) și plata sumei de 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Sentința penală nr. 530 din 2020, Tribunalul Constanța, disponibilă aici.

Ștefania-Elena Vasile
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii