Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

SUA, România şi alegerile – trecut şi prezent (5). Coronavirusul, America şi OMS


27 iulie 2020 | Simona M. VRĂBIESCU KLECKNER

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Articole, Covid-19 Legal React, Opinii, SELECTED
Simona M. Vrăbiescu Kleckner

Simona M. Vrăbiescu Kleckner

« 4. Donald Trump – 2017-2019,  România – 1990-2019

Apariţia virusului Corona

În Statele Unite ale Americii virusul Corona a apărut exact în timpul procedurii de impeachment din Camera Reprezentanţilor, declanşată în vederea eliminării lui Donald Trump din Casa Albă.

Aşa cum am dezvoltat pe larg în episodul precedent, procedura a început la 18 decembrie 2019, aducându-se Preşedintelui american acuzaţii absurde şi total nefondate.
D. Trump a fost condamnat în Cameră la 23 ianuarie 2020, dar, la 5 februarie 2020, acesta a fost achitat de Senat.

Deoarece Coronavirusul a avut şi are un impact puternic asupra întregii omeniri, acesta privind vieţile umane şi economiile statelor, voi da anumite detalii despre  diversele aspecte legate de acest virus, pentru a se putea trage nişte concluzii.

Teoriile legate de Corona se referă la timpul şi locul apariţiei virusului, primele cazuri, originea sa, producerea unui vaccin, reacţia americană, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) şi China.

Cauza propagării virusului s-ar datora unui exerciţiu militar efectuat în septembrie 2019 în China, la Wuhan, pentru a simula o ameninţare de virus, numit COVID-19, precum şi sărbătoririi Anului Nou chinezesc, la 25 ianuarie 2020, când au participat milioane de oameni veniţi la Wuhan.

Primul caz de boală ar fi fost descoperit la data de 17 noiembrie 2019, dar conform Senatorului american Marco Rubio, China ştia de gravitatea acestei epidemii încă de la 1 decembrie 2019, iar altă versiune ar fi că din 6 decembrie 2019.

Despre originea sau provenienţa virusului, de asemenea, sunt diverse teorii, ca de exemplu:

a. Huang Yanling, o studentă, lucrând cu şefa ei, Shi Zhengli, cu experimente de Corona pe lilieci într-un laborator al Institutului de Virusologie din Wuhan – devenit epicentrul naşterii acestui virus, iar aceasta ar fi pacientul zero, a cărui moarte a fost muşamalizată – doctorii care au ştiut că virusul se transmite de la om la om au căutat imediat să informeze despre acest fapt, dar urma lor a dispărut;

b. Un imunolog japonez, Tasuku Honjo, a confirmat că virusul Corona nu este natural, că nu provine de la lilieci, ci a fost produs artificial, acesta arătând că i-a contactat pe toţi colegii de la Wuhan, însă toate telefoanele nu mai funcţionau, toţi fiind suspectaţi ca fiind morţi;

c. Luc Montagnier, cel care a descoperit virusul SIDA, este de părere că acest nou virus a fost creat anume în laborator;

d. Profesorul Francis Boyle de la Universitatea din Illinois, avocat pentru drepturile omului, a declarat şi el că virusul Corona a fost creat în laborator;

e. COVID a fost creat anume ca o armă biologică;

f. Virusul nu există, este inventat de globalişti spre a lua libertatea oamenilor;

g. COVID este o invenţie a producătorilor farmaceutici, spre a vinde medicamente, ţinând seama de faptul că 90% din cantităţile de antibiotice, vitamina C, ibuprofen (nurofen) şi hidrocortizon, 70% din cantitatea de acetaminofen (paracetamol) şi 45% din cea heparină sunt produse în China.

Cât priveşte producerea unui vaccin anti-COVID-19, pe lângă mulţi alţi cercetători, este implicat şi Global Health Innovative Technology Fund (GHTI) aparţinând soţilor Bill şi Melinda Gates. Se pare că aceştia au participat, la 18 octombrie 2019, la New York, la un eveniment intitulat „Event 201 Pandemic Exercise”, unde s-a simulat o pandemie de Coronavirus pornit din China.

La 25 februarie 2020, societatea „Moderna”, finanţată de aceeaşi fundaţie GHTI, ar fi anunţat că se ocupă de obţinerea şi producerea unui vaccin, vehiculându-se faptul că scopul preponderent al „globaliştilor” ar fi o supraveghere a populaţiei şi a înmulţirii acesteia pe glob, iar – dacă este adevărat sau nu, Bill Gates ar fi afirmat că: „Lumea de azi are 6,8 miliarde de oameni… tinzând să ajungă la 9 miliarde, un număr puţin acceptabil pentru Terra şi, cu noile vaccinuri… am putea reduce populaţia lumii cu 10-15%.

În Parlamentul italian împotriva lui Bill Gates au fost formulate acuzaţii de crimă împotriva umanităţii.

Preliminarii asupra impactului avut de COVID-19 în SUA

Detaliile ce urmează se referă exclusiv la măsurile luate de Preşedintele Donald Trump în legătură cu COVID-19, comentariile oficialilor americani cât şi comunicarea cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (în imaginea alăturată, sediul central de la Geneva al OMS).

Motivul acestor detalii este legat de faptul că măsurile luate de Trump vor fi material de critică în alegeri.

Ca atare, D. Trump a fost informat la 1 ianuarie 2020 despre un virus existent încă din 12 decembrie 2019, la Wuhan, de către Consiliul de Securitate Naţională al Casei Albe (NCS), care la rândul său fusese informat de Centrul pentru Prevenţie şi Control al Bolilor (CDC).

La 14 ianuarie, Trump a discutat cu Dr. Anthony Fauci, înainte de a pleca să semneze la 15 ianuarie un Tratat Comercial cu China şi, în aceeaşi zi, NSC a cerut informaţii de la OMS, care nu avea o evidenţă cu privire la transmiterea virusului de la om la om.

Preşedintele Trump a fost plecat între 21-24 ianuarie 2020 la Forumul Economic Mondial (FEM) de la Davos şi, când a revenit, a aflat la 26 ianuarie despre existenţa a 6 cazuri de COVID-19 în SUA.

A doua zi, la 27 ianuarie, acesta a format Comisia de Acţiune Anti-Corona, sub conducerea Vicepreşedintelui Mike Pence, având ca membri, între alţii, pe doctorii A. Fauci şi D. Birx, prestigioşi specialişti în boli contagioase şi imunologie.

Zilnic, Preşedintele Trump şi membrii comisiei au ţinut conferinţe de presă, chiar şi de 2-3 ori în unele zile.

După anunţul din 30 ianuarie 2020 al OMS despre existenţa unei pandemii COVID-19 globale, Trump a coordonat statele federale în vederea formării de stocuri ale produselor necesare spitalelor, iar, la 31 ianuarie 2020, a ordonat încetarea călătorilor în/dinspre China şi apoi, la 11 martie, în/dinspre Uniunea Europeană.

La 13 martie, după ce a aflat de existenţa a 1.600 de cazuri în SUA, Trump a declarat starea de urgenţă, cu carantinarea populaţiei în locuinţe şi cu multe sectoare ale economiei închise, iniţiind şi colaborarea între agenţiile de stat şi companiile private în ceea ce priveşte producerea materialelor necesare spitalelor.

Pentru ajutorul financiar dat populaţiei în lupta contra virusului, după 22 martie, Preşedintele a semnat Paycheck Protection Program (PPP), Coronavirus Aid, Relief and Economic Security Act (CARES Act) şi alte acte adiţionale.

Comparativ cu SARS din 2003 sau gripa porcină din 2009, nici un preşedinte nu a fost atât de preocupat şi activ ca D. Trump cu privire la remedierea pagubelor produse de COVID-19. Dar media de stânga nu i-a acordat nici un merit, ci numai îndoieli şi reproşuri, invocând posibile viitoare ameninţări.

Opinii ale unor demnitari americani despre virus şi consecinţele sale

Mai mulţi demnitari ai SUA şi-au exprimat propriile păreri despre Coronavirus şi consecinţele acestuia.

Astfel, Secretarul de Stat (Ministru de Externe) Mike Pompeo, a declarat că este în posesia evidenţei că virusul s-a produs în laboratorul de la Wuhan, acuzând autorităţile de la Beijing că ar fi distrus mostre de virus, că au refuzat investigaţiile americane şi că nu au anunţat pandemia la timp OMS-ului.

Iar, William Barr, Ministrul Justiţiei, întrebat despre proliferarea virusului, a răspuns că nu crede că a fost numai neglijenţa laboratorului, ci ceva mult mai îngrijorător.

Potrivit lui Tom Cotton, Deputat de Arizona, pentru a salva imaginea ei în lume, China a permis zborurile din Wuhan atunci când izbucnise deja epidemia, crezând că răspândirea virusului fusese deja limitată în interiorul ţării. Acesta consideră că autorităţile chineze trebuie să dea socoteală pentru pagubele cauzate, industria americană fiind afectată, cât şi faptul că 80% din ingredientele farmaceutice nu ar mai trebui să fie produse în China, ci în SUA.

La rândul său, Lindsey Graham, Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, a cerut anularea datoriei SUA faţă de China, un tarif mărit pentru bunurile chinezeşti importate şi, în plus, sancţiuni  pentru  neglijenţă, faţă de modul cum chinezii au reacţionat la această criză.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi pandemia globală

Situaţia comunicării cu OMS este, la rândul ei, discutabilă şi merită a fi expusă.

Când au apărut primele cazuri de Coronavirus, Taiwanul ar fi întrebat prin e-mail Organizaţia Mondială a Sănătăţii cum să trateze un virus respiratoriu mai rebel, dar OMS nu a răspuns.

Se pare că OMS ştia încă din 31 decembrie 2019 despre cazuri de COVID-19, dar, sub presiunea Chinei, a dat informaţii numai după ce a primit instrucţiuni oficiale, la 20 ianuarie 2020, despre transmiterea virusului de la om la om şi, tot atunci, a recomandat închiderea graniţelor pentru călătorii veniţi din China.

La 14 ianuarie 2020, Ma Xiaowei, şeful Comisiei Naţionale de Sănătate din China, a vorbit într-o teleconferinţă despre o epidemie mai serioasă decât SARS din 2003, informând că s-au luat măsuri în Wuhan pentru cei 11.000.000 de locuitori în vederea opririi propagării virusului în restul Chinei. Totuşi au fost lăsaţi să plece mulţi călători către SUA şi Europa, mai ales Italia.

Totodată, Partidul Comunist Chinez a încercat să acuze SUA de provenienţa virusului spre a găsi o ieşire din situaţia pe care a creat-o, temându-se de proasta imagine lăsată în lume după nenorocirea produsă statelor afectate.

Abia la 30 ianuarie 2020 OMS a anunţat că de fapt este o pandemie globală. SUA şi Taiwan au acuzat OMS de a fi complice cu China, subestimând răspândirea virusului, pe când OMS a afirmat deseori că nu există o evidenţă că virusul ar fi apărut la laboratorul din Wuhan.

Influenţa Chinei la OMS îşi are începutul după momentul acceptării acesteia în 1971 ca membru ONU în locul Taiwanului, cu influenţa Preşedintelui Jimmy Carter, care coopera cu China împotriva Sovietelor în Afganistan.

În general, scopul Chinei la ONU este să schimbe politica existentă referitoare la drepturile omului, enunţate în diversele rezoluţii ale Consiliului de Securitate, fapt ce contravine politicii chineze. Influenţa ei se manifestă prin relaţii şi donaţii, reuşind să se impună şi în unele agenţii, inclusiv OMS. Şi asta explică de ce OMS refuză intrarea Taiwan-ului în această agenţie.

Donald Trump a sistat contribuţia SUA către OMS, unde suma anuală era de 450 milioane $, comparat cu cea a Chinei, de 38 milioane $, şi a cerut schimbări în conducerea agenţiei, dacă va hotărî să rămână membră. Directorul OMS, etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus, a criticat SUA pentru această hotărâre.

Simona M. Vrăbiescu Kleckner

» 6. Impactul Coronavirusului asupra Americii, Chinei şi ţării noastre

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică