Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Ministerul Justiției. Situația în domeniul cooperării judiciare internaționale pe timpul pandemiei de COVID-19
10.06.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 9 iunie 2020, Ministerul Justiției a informat că pe perioada restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, și-a exercitat fără discontinuități atribuțiile în domeniul cooperării judiciare internaționale în materie penală, respectiv, civilă, potrivit unui comunicat.

Cooperarea judiciară acoperă toate formele de colaborare între autoritățile judiciare din România și cele din străinătate, precum procedurile de extrădare, cele de transfer de persoane condamnate, obținerea pensiei de întreținere din străinătate etc.

Concret, Ministerul Justiției cooperează cu un număr de peste 120 de state atât din Europa, cât și din întreaga lume.

În perioada 16 martie-3 iunie, Ministerul Justiției a efectuat aproximativ 6.000 de lucrări în diferite cauze, între care menționăm 231 de demersuri în materie de extrădare, 863 în materia mandatului european de arestare, 357 privind obținerea de pensii de întreținere în /din străinătate, 161 de lucrări cu privire la aspecte civile ale răpirii internaționale de copii, 825 de lucrări cu privire la transferul de persoane condamnate, 213 comunicări de acte judiciare/extrajudiciare în străinătate – penal și civil, 226 de comunicări de acte judiciare /extrajudiciare din  străinătate – civil, 124 de comunicări acte judiciare/extrajudiciare din străinătate-penal, 129 cereri de obținere de probe-civil, 288 cereri de obținere de probe-penal.

„Ministerul Justiției a depus eforturi susținute pentru a nu exista discontinuități, pe perioada restricțiilor impuse de pandemia cu COVID-19, în ceea ce privește cooperarea judiciară. Răspunsul autorităților din România a fost exemplar, ca de altfel și al celor internaționale în toate lucrările pe care le-am avut de procesat. Încrederea de care ne bucurăm în relația cu partenerii interni și internaționali a fost unul dintre factorii cheie ai reușitei demersurilor noastre”, a precizat directoarea Direcției Drept Internațional și Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului Justiției.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti