Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

România la CEDO: cauza pendinte DOGAR. Imposibilitatea verificării autenticității înregistrărilor, condamnare în baza acestora, și articolul 6 din Convenție (fapta ÎCCJ)
11.06.2020 | Mihaela MAZILU-BABEL

JURIDICE - In Law We Trust
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Secția a patra, CEDO

Cererea nr. 25868/16
Irina DOGAR împotriva României
introdus la 3 mai 2016, comunicată la 3 aprilie 2020 și publicată la 25 mai 2020

1. Obiectul cererii (precum este redat de CEDO și tradus de mine repede cu ajutorul lui Google Translate)

Cererea privește, din punctul de vedere al articolului 6 § 1 din Convenție, condamnarea reclamantului de către Înalta Curte de Casație și Justiție pentru infracțiune de spălare a banilor pe baza unor înregistrări telefonice a căror autenticitate nu a putut-o contesta.

2. Întrebările comunicate

1. A fost procedura în urma căruia reclamantul a fost condamnat în conformitate cu cerințele articolului 6 § 1 din Convenție?
2. În special, faptul că Înalta Curte de Casație și Justiție și-a întemeiat convingerea pe înregistrări a căror autenticitate reclamantul nu a putut să o conteste din cauza autorităților care nu au furnizat originalul înregistrărilor, a reprezentat o încălcare a corectitudinii procesului? (mutatis mutandis, Nițulescu împotriva României, nr. 16184/06, 22 septembrie 2015)?

dr. Mihaela Mazilu-Babel

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.