Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Tribunalul Maramureș. Lămuriri cu privire la unele informaţii apărute pe reţeaua de socializare Facebook ref. producerea decesul fetei de 18 ani din Vişeu de Sus
11.06.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 10 iunie 2020, Tribunalul Maramureș a dat publicității următoarele lămuriri cu privire la unele informaţii apărute pe reţeaua de socializare Facebook:

În data de 9 iunie 2020, reţeaua de socializare Facebook a găzduit, pe pagina personală a domnului Alexandru Cumpănaşu, o postare în cadrul căreia au fost emise anumite aserţiuni privind persoanele în privinţa cărora se poate reţine o culpă în producerea decesului fetei de 18 ani din Vişeu de Sus, susţinându-se că autorul moral al crimei este „judecătorul care a anulat ordinul de restricţie”.

Pentru o corectă informare a opiniei publice referitor la regretabilul eveniment soldat cu moartea tinerei, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Judecătoria Vişeu de Sus nu a fost învestită cu o cerere având ca obiect ordin de protecţie, formulată de victimă.

La data de 13 mai 2020, instanţa a fost sesizată cu solicitarea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, privind confirmarea renunţării la urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, prevăzută de art. 220 alin. 1 Cod penal, aşa cum a fost dispusă prin Ordonanţa din data de 4 mai 2020, emisă de acesta.

Soluţia de confirmare a renunţării la urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, infracţiune non-violentă, s-a dispus prin încheierea penală nr. 218 pronunţată de Judecătoria Vişeu de Sus la data de 28. mai 2020.

Menţionăm că fapta care a primit încadrarea juridică de act sexual cu un minor a avut loc în cursul anului 2016, de atunci părţile locuind la părinţii persoanei vătămate.

La termenul din 28 mai 2020, în prezenţa judecătorului de cameră preliminară, persoana vătămată a învederat că s-a împăcat cu concubinul său (tatăl celor doi copii pe care îi are) şi a precizat că este de acord cu soluţia de renunţare la urmărirea penală.

Evidenţiem că, în conformitate cu art. 318 alin. 2 Cod procedură penală, unul din criteriile în funcţie de care se analizează lipsa unui interes public în urmărirea penală a faptei este reprezentat de atitudinea procesuală a persoanei vătămate.

Prin încheierea penală nr. 218 pronunţată de Judecătoria Vişeu de Sus la data de 28 mai 2020, s-a luat act inclusiv de împrejurarea conform căreia, în contextul audierii din data de 25 februarie 2019, persoana vătămată a precizat că nu mai are pretenţii în raport de concubinul său în ceea ce priveşte faptele reclamate.

De asemenea, s-a reţinut că victima intenţiona să se căsătorească cu concubinul său, evenimentul fiind însă amânat din motive financiare.

Reiterăm că pe rolul Judecătoriei Vişeu de Sus nu s-a înregistrat nicio solicitare de emitere a vreunui ordin de protecţie, singura soluţie pronunţată de judecător fiind una de confirmare a unui act dispus de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.