Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw » Cybersecurity
Cybersecurity
CărţiProfesionişti

Proiecte de investiții ref. digitalizarea serviciilor și securizarea comunicațiilor wireless de la nivelul instituțiilor și autorităților publice 


23 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 443 din 22 mai 2023 a fost publicată Hotărârea nr. 466/2023 pentru aprobarea notelor de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectelor de investiții „Dezvoltarea sistemelor de securitate pentru protecția spectrului guvernamental” și „Creșterea rezilienței și a securității cibernetice a serviciilor de infrastructură ale furnizorilor de servicii de internet pentru autoritățile publice din România” din cadrul componentei 7 „Transformare digitală” din Planul național de redresare și reziliență.

Actul normativ aprobă Notele de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectelor de investiții.

Proiectul de investiții ”Dezvoltarea sistemelor de securitate pentru protecția spectrului guvernamental” contribuie la securizarea comunicațiilor wireless de la nivelul instituțiilor și autorităților publice centrale și locale, prin asigurarea securității infrastructurii pe suport radio și a celorlalte infrastructuri ale Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), precum și la securizarea comunicațiilor destinate demnitarilor și obiectivelor cărora Serviciul de Protecție și Pază (SPP) le asigură protecția fizică.
Astfel, prin implementarea investiției se va susține transformarea digitală a serviciilor publice în servicii de calitate, sigure și rapide, în interesul cetățenilor, cu scopul de a crește satisfacția beneficiarilor de servicii publice și de a eficientiza resursele utilizate în procesele derulate de stat.
Valoarea totală a investiții este de 226,23 milioane lei, inclusiv TVA. Finanțarea proiectului de investiții se asigură din fonduri externe nerambursabile prin PNRR și de la bugetul de stat, prin bugetele STS și SPP, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.

Proiectul de investiții ”Creșterea rezilienței și a securității cibernetice a serviciilor de infrastructură ale furnizorilor de servicii de Internet pentru autoritățile publice din România” va contribui la creșterea rezilienței și securității cibernetice a infrastructurii de servicii de tip ISP ( Internet Service Provider) asigurate pentru autoritățile publice din România, prin îmbunătățirea accesului și creșterea capacității de furnizare a unor servicii publice digitale eficiente, implementarea capacităților digitale și asigurarea rezilienței cibernetice.

Valoarea totală a investiției este de 107,98 milioane lei, inclusiv TVA. Finanțarea proiectului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile prin PNRR și de la bugetul de stat, prin bugetul STS, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.

:: Nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Creșterea rezilienței și a securității cibernetice a serviciilor de infrastructură ale furnizorilor de servicii de internet pentru autoritățile publice din România” din cadrul componentei 7 „Transformare digitală” din Planul național de redresare și reziliență, din 17.05.2023
:: Nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Dezvoltarea sistemelor de securitate pentru protecția spectrului guvernamental” din cadrul componentei 7 „Transformare digitală” din Planul național de redresare și reziliență, din 17.05.2023

Intrare în vigoare: 22 mai 2023

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii