Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw » Cybersecurity
Cybersecurity
CărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Cybersecurity, Infrastructură, Monitorul Oficial al României

Proiecte de investiții ref. digitalizarea serviciilor și securizarea comunicațiilor wireless de la nivelul instituțiilor și autorităților publice 

23 mai 2023 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 443 din 22 mai 2023 a fost publicată Hotărârea nr. 466/2023 pentru aprobarea notelor de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectelor de investiții „Dezvoltarea sistemelor de securitate pentru protecția spectrului guvernamental” și „Creșterea rezilienței și a securității cibernetice a serviciilor de infrastructură ale furnizorilor de servicii de internet pentru autoritățile publice din România” din cadrul componentei 7 „Transformare digitală” din Planul național de redresare și reziliență.

Actul normativ aprobă Notele de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectelor de investiții.

Proiectul de investiții ”Dezvoltarea sistemelor de securitate pentru protecția spectrului guvernamental” contribuie la securizarea comunicațiilor wireless de la nivelul instituțiilor și autorităților publice centrale și locale, prin asigurarea securității infrastructurii pe suport radio și a celorlalte infrastructuri ale Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), precum și la securizarea comunicațiilor destinate demnitarilor și obiectivelor cărora Serviciul de Protecție și Pază (SPP) le asigură protecția fizică.
Astfel, prin implementarea investiției se va susține transformarea digitală a serviciilor publice în servicii de calitate, sigure și rapide, în interesul cetățenilor, cu scopul de a crește satisfacția beneficiarilor de servicii publice și de a eficientiza resursele utilizate în procesele derulate de stat.
Valoarea totală a investiții este de 226,23 milioane lei, inclusiv TVA. Finanțarea proiectului de investiții se asigură din fonduri externe nerambursabile prin PNRR și de la bugetul de stat, prin bugetele STS și SPP, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.

Proiectul de investiții ”Creșterea rezilienței și a securității cibernetice a serviciilor de infrastructură ale furnizorilor de servicii de Internet pentru autoritățile publice din România” va contribui la creșterea rezilienței și securității cibernetice a infrastructurii de servicii de tip ISP ( Internet Service Provider) asigurate pentru autoritățile publice din România, prin îmbunătățirea accesului și creșterea capacității de furnizare a unor servicii publice digitale eficiente, implementarea capacităților digitale și asigurarea rezilienței cibernetice.

Valoarea totală a investiției este de 107,98 milioane lei, inclusiv TVA. Finanțarea proiectului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile prin PNRR și de la bugetul de stat, prin bugetul STS, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.

:: Nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Creșterea rezilienței și a securității cibernetice a serviciilor de infrastructură ale furnizorilor de servicii de internet pentru autoritățile publice din România” din cadrul componentei 7 „Transformare digitală” din Planul național de redresare și reziliență, din 17.05.2023
:: Nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Dezvoltarea sistemelor de securitate pentru protecția spectrului guvernamental” din cadrul componentei 7 „Transformare digitală” din Planul național de redresare și reziliență, din 17.05.2023

Intrare în vigoare: 22 mai 2023

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică