Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

PwC România și D&B David și Baias au acordat asistență societății Braun Industrieholding AG în tranzacția privind preluarea controlului Nefrola
12.06.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

O echipă integrată de consultanți specializați în tranzacții ai PwC România și D&B David și Baias a acordat asistență companiei Braun Industrieholding AG, parte a grupului B.Braun, în tranzacția de achiziție a pachetului majoritar la Nefrolab, societate care deține două clinici de dializă în județul Olt.

Sorin David, Partener Coordonator D&B David și Baias: ”Am reușit să finalizăm o nouă tranzacție în sectorul medical, sector în care echipa noastră integrată a dobândit o experiență vastă pentru care este recunoscută în piață. În același timp reprezintă încă o colaborare de succes cu B.Braun, client pe care l-am asistat și în alte proiecte importante.”

Serviciile de asistență acordate PwC România și D&B David și Baias au inclus analiza de tip due diligence organizată pe trei paliere: financiar, fiscal și legal, precum și consultanță juridică de tip M&A în toate etapele, până la încheierea tranzacției. Tranzacția a fost semnată la începutul lunii martie, fiind supusă unor condiții suspensive. În urma acestei operațiuni, Braun Industrieholding AG a cumpărat pachetul majoritar al societății Nefrolab, cu posibilitatea de a prelua controlul integral în anul 2021.

Cornelia Bumbăcea, Partener PwC România: ”Tranzacția B.Braun – Nefrolab a fost încheiată înainte de izbucnirea pandemiei care a adus incertitudine și a impus mai multă prudență. În ultimele două luni, piața de M&A și-a încetinit evoluția pentru că investitorii reconsideră oportunitățile care pot genera valoare uitându-se mult mai atent la acele sectoare care s-au dovedit câștigătoare în această criză, iar cel medical este unul dintre ele.”

PwC România și D&B David și Baias vor continua să asiste clientul în toate procedurile care trebuie îndeplinite până la finalizarea tranzacției.

Ruxandra Târlescu, Partener PwC România: ”Piața serviciilor medicale se află într-un continuu proces de consolidare, iar clinicile specializate, precum cele de dializă, au făcut obiectul mai multor tranzacții în ultimii ani, fie pentru extinderea pe această nișă, fie pentru creșterea cotei de piață. Credem că această tendință va continua și în perioada următoare, interesul fiind pentru centre care utilizează tehnologii și tratamente inovatoare.”

Echipa D&B David și Baias care a pregătit și încheiat tranzacția a fost coordonată de Sorin David, Partener Coordonator, și formată din Cristina Păduraru, Avocat Senior Coordonator, Mihaela Papandreia, Avocat Colaborator, și Carmen Crețu, Avocat Colaborator.

Echipa PwC România a fost formată din Cornelia Bumbăcea, Partener, Ruxandra Târlescu, Partener, Andreea Dereli, Tax Director, Alexandra Popa, Tax Senior Manager, Cristina Cristea, Tax Manager, Anca Refca, Advisory Manager, Andreea Donu, Tax Senior Associate, Gabriela Bucura, Tax Senior Consultant, Daniela Moisa, Advisory Senior Associate.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Firmele din rețeaua PwC ajută oamenii și organizațiile să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o rețea de firme prezentă în 158 de țări cu mai mult de 276.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri.

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

Despre D&B David și Baias

D&B David și Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România și este parte din rețeaua internațională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocați în peste 90 de țări. Echipa D&B David și Baias este alcătuită din 50 de avocați (dintre care 8 parteneri) și acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în domenii precum: fuziuni, achiziții și restructurări, societăți comerciale și grupuri de societăți, proprietăți imobiliare, concurență și ajutoare de stat, servicii financiare și piețe de capital, relații de muncă și resurse umane, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și a datelor cu caracter personal, litigii fiscale și comerciale.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.