« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Cluj. Drept la replică privind articolul „Mai multe barouri au luat atitudine în conflictul Baroul Iași/UNBR vs. CSM, la Cluj nimic pe subiect”
12.06.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Joi, 11 iunie 2020, Consiliul Baroului Cluj a transmis către site-ul Clujust.ro un drept la replică, privind articolul: „Mai multe barouri au luat atitudine în conflictul Baroul Iași/UNBR vs. CSM, la Cluj nimic pe subiect”.

Textul integral al acestuia este următorul:

CONSILIUL BAROULUI CLUJ,
– Văzând titlul articolului publicat în data de 10 iunie 2020 de către publicația locală Clujust,
– Văzând caracterul insinuant și malițios al acestuia,

Prin consilier, av. Neamț Mihai-Paul, titular Departament Mass Media, înaintează spre știință prezentul

COMUNICAT / DREPT LA REPLICĂ

Prin care arată următoarele:

1. Baroul Cluj, prin Consiliul Baroului, a luat la cunoștință atât de incidentul de la Iași, cât și de soluția CSM dezavuată prin comunicatul de presă al UNBR, prilej cu care atât situația de la Iași cât și oportunitatea unui comunicat de solidaritate au fost luate în discuție.

2. La data de 10 iunie 2020, Consiliul Baroului Cluj cu majoritate de voturi, în urma analizei, a apreciat, cu respectarea ierarhiilor reprezentative profesionale, că în condițiile emiterii de către forurile de conducere ale profesiei, în speță UNBR, a unui comunicat privind poziția întregului corp profesional față de comunicatul CSM din 4 iunie 2020, nu se impune emiterea unui comunicat suplimentar, comunicatul UNBR fiind reprezentativ pentru întregul corp profesional al avocaților.

3. Totodată, Consiliul Baroului Cluj dezavuează modalitatea apreciativ malițioasă a articolelor de presă publicate fără solicitarea unui punct de vedere/poziții a Consiliului, cu referire la tema articolelor atunci când acestea vizează activitatea Decanului, a Consiliului, a Baroului Cluj sau a corpului profesional al avocaților. Considerăm că trebuie să primeze eleganța jurnalistică și deontologia profesională pentru o corectă și completă informare a publicului cititor.

4. Nu în ultimul rând, Consiliul Baroului Cluj, în mod neechivoc și ferm susține și își însușește poziția UNBR cu privire la comunicatul CSM din data de 4 iunie 2020, Baroul Cluj susținând statutul de partener indispensabil în actul de justiție al corpului avocaților, pentru respectarea căruia militează în permanență.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.