Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Amendă pentru transmiterea de mesaje comerciale tip SMS


24 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Marți, 23 mai 2023, Autoritatea Națională de Supraveghere a informat că a finalizat o investigație la operatorul Global Baby Brands SRL și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 7, prin raportare la prevederile art. 4 pct. 11 din Regulamentul (UE) 2016/679, precum și art. 21 din Regulamentul (UE) 2016/679, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.929,4 lei (echivalentul a 1.000 EURO).

Investigația a fost demarată ca urmare a unei plângeri prin care s-a reclamat faptul că operatorul a transmis petentului mai multe mesaje comerciale tip SMS, fără consimțământul acestuia.

În cursul investigației, Autoritatea Națională de Supraveghere a constatat că Global Baby Brands SRL nu a prezentat dovezi din care să rezulte că a prelucrat numărul de telefon al petentului, pentru transmiterea mesajelor text tip SMS, cu consimțământul liber, specific, informat și lipsit de ambiguitate al acestuia, încălcând astfel prevederile  art. 7 din Regulamentul 679/2016, prin raportare la prevederile art. 4 pct. 11 din Regulamentul 679/2016.

Totodată, s-a constatat că operatorul a încălcat prevederile art. 21 din Regulamentul (UE), întrucât a transmis petentului un mesaj comercial în scop de marketing, după exercitarea dreptului de opoziție de către acesta.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii