Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizie în Dosarul Băneasa: ÎCCJ, Secția Penală, a admis cele nouă apeluri formulate de părțile interesate implicate în proces, respectiv instituții bancare, hipermarketuri și centre comerciale. Patru instituții bancare sunt reprezentate de societatea de avocați ZAMFIRESCU RACOȚI VASILE & PARTNERS


13.06.2020 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Banking, Content, Drept penal, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis ieri, 12 iunie 2020, apelurile declarate de cele nouă părți interesate care au formulat apel în „dosarul Băneasa”, printre care și Alpha Bank România S.A., Unicredit Bank S.A., Unicredit SPA Italia și NBG Bank Malta Limited, cele patru instituții bancare fiind reprezentate de avocați din cadrul departamentului de drept penal al ZAMFIRESCU RACOȚI VASILE & PARTNERS (ZRVP). Prin soluția pronunțată, ICCJ a dispus desființarea sentinței apelate, trimiterea cauzei spre rejudecare la Curtea de Apel București și desființarea tuturor formelor de executare a măsurilor asigurătorii luate prin sentința penală atacată.

Apărarea băncilor a fost asigurată de avocații Călin-Andrei Zamfirescu, Senior Partner ZRVP,  George Avram, Senior Associate ZRVP și Ionuț Chisăr, Senior Associate ZRVP.

În urma acestei soluții, un nou judecător din cadrul Curții de Apel București urmează să judece latura civilă a dosarului „Băneasa”, iar părțile interesate vor avea posibilitatea să își apere drepturile dobândite cu bună-credință.

Reamintim că judecătorul din cadrul Curții de Apel București a dispus în anul 2018, prin sentința apelată și fără a cita persoanele interesate Alpha Bank România S.A., Unicredit Bank S.A., Unicredit SPA Italia și NBG Bank Malta Limited, că imobilul compus din teren, în suprafață de 224,6 hectare și construcții este proprietatea publică a Statului român, dispunând restituirea acestuia către Statul român. Prin aceeași sentință s-a dispus și înființarea unor popriri asigurătorii asupra conturilor inculpaților și părților responsabile civilmente până la restituirea integrală a terenului în suprafață de 224,6 hectare, evaluat prin raportul de constatare tehnico-științifică efectuat în cauză la suma de 6.194.722.180.586,5 lei (echivalent a 180.821.091 dolari USA, la nivelul anului 2006), precum și a sumei de 1.418.646,6 lei (contravaloarea construcțiilor demolate).

***

Despre ZAMFIRESCU RACOȚI VASILE & PARTNERS

ZAMFIRESCU RACOȚI VASILE & PARTNERS (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.

ZRVP are o echipă de 67 de avocați, dintre care 13 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu și Mihai Băjenaru (asociați), domnul prof. dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).

 

 

 

 

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro