Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

SIMION & BACIU o cooptează pe Diana Chitea și îți extinde echipa de Soluționare a Disputelor


25 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

SIMION & BACIU are plăcerea să anunțe consolidarea practicii sale din domeniul Soluționării Disputelor prin cooptarea Dianei Chitea în calitate de Managing Associate. Diana are o experiență profesională de peste 12 ani care include, pe lângă practică individuală, diverse poziții ierarhice în cadrul unor case de avocatură precum DAVID ȘI BAIAS (parte a rețelei PwC Legal), BĂNCILĂ, DIACONU ȘI ASOCIAȚII (parte a rețelei Ernst & Young Global Ltd) și PNSA.

Diana a oferit asistență juridică și reprezentare în întreg spectrul de litigii de natură civilă și comercială și a coordonat echipe implicate în mandate pentru companii internaționale majore sau societăți antreprenoriale active în sectoare care includ producția auto, retail, imobiliare, petrol și gaze sau tehnologie. De asemenea, experiența ei cuprinde reprezentarea unor entități publice.

Complementar activității sale profesionale în calitate de litigator, Diana este frecvent implicată în creionarea de strategii pentru abordarea unor posibile conflicte de natură juridică, negocierea sau asistența acordată în dosare aflate în etapă pre-litigioasă. În plus, ea are experiență substantială în gestionarea disputelor fiscale și a celor administrative, precum și a dosarelor de natura penală, în special cele de tip ”white collar”.

Diana susține, în calitate de lector, prezentări pe aspecte juridice în cadrul unor cursuri sau sesiuni de training dedicate studenților sau avocaților interesați în dezvoltare continuă. Ea a fost implicată în proiectul JUST Access care a inclus mai multe centre universitare de prestigiu din România și care a avut obiectivul principal de a promova accesul la justiție pentru toți cetățenii. De asemenea, ea a făcut parte din echipa care a pregătit propunerile de lege ferenda menite să îmbunătățească legislația privind accesul la justiție pentru persoanele vulnerabile.

În prezent, Diana este lector în cadrul Institutului Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților (INPPA) și susține prezentări dedicate avocaților stagiari privind aspect de Drept Civil și Procedură Civilă. Ea este membru activ al programului Leaders for Justice.

În rolul său în cadrul SIMION & BACIU, Diana se va axa pe consolidarea competențelor echipei de Soluționare a Disputelor, concomitent cu asigurarea unei distribuiri coerente a experienței și a abilităților necesare fiecărui caz în derulare, precum și extinderea portofoliului din perspectiva tipologiei de clienți și de proiecte gestionate.

Nivelul de seriozitate, diligență și de gândire integrată pe care Diana le demonstrează în activitatea ei sunt excepționale. Ea dispune de mult dorita calitate de a extrage elementele esențiale care definesc o anumită problematică și de a le prezenta într-o formă accesibilă, comercială. Diana are o abordare care inspiră echilibru și încredere. Avem convingerea că abilitățile sale vor potența abordarea personalizată și bazată pe un înalt nivel de calitate a interacțiunilor pentru care echipa SIMION & BACIU este deja recunoscută”, a menționat Ana-Maria Baciu, Managing Partner.

Suntem încântați să îi spunem Dianei bun venit într-un moment în care grupul nostru de practică din domeniul Soluționării Disputelor intră într-o nouă etapă de dezvoltare caracterizată de creșterea gradului de sofisticare a dosarelor care ne sunt încredințate și creșterea volumului de activitate, în general. Ea este un profesionist matur care transmite clienților, partenerilor de afaceri și colegilor dorința de a identifica cele mai bune soluții indiferent de circumstanțe și de a aspira către dezvoltare continuă atât la nivel profesional, cât și personal – piloni ai culturii promovate în cadrul SIMION & BACIU”, a adăugat Cosmina Maria Simion, Managing Partner.

Grupul de practică din domeniul Soluționării Disputelor al SIMION & BACIU asigură reprezentare juridică pentru start-up-uri și alte initiative antreprenoriale, fonduri de investiții și companii locale și internaționale active în sectoare precum retail și bunuri de consum, tehnologie, producție auto, media și telecomunicații, modă și bunuri de lux, utilități, imobiliare.

Despre SIMION & BACIU

O firmă de avocatură cu o manieră de lucru și standarde de calitate reconfirmate independent,
SIMION & BACIU este un reper pe piața serviciilor de avocatură de business cu un puternic caracter de reglementare din România.

Echipa de peste 25 de profesioniști propune un model de relaționare personalizat în raport cu clienții și partenerii de afaceri. Ne desfășurăm activitatea într-o structură matricială consultanță – litigii, în arii principale de practică precum Proprietate Intelectuală, Protecția Consumatorilor & Publicitate și Protecția Datelor cu Caracter Personal, Reglementare în domeniul jocurilor de noroc, Tehnologie & Media, Dreptul Societăților, Fuziuni & Achiziții și Soluționarea Disputelor.

SIMION & BACIU și membri ai echipei sale sunt activi în organizații profesionale terțe precum AmCham (American Chamber of Commerce in Romania), INTA (International Trademark Association), ECTA (European Communities Trademark Association), IMGL (International Masters of Gaming Law),  sau Confederația Patronală Concordia, fiind astfel permanent conectați la evoluția și noutățile mediului de afaceri și juridic românesc și internațional.

Membri ai echipei noastre sunt apreciați independent la nivel mondial de ghiduri de specialitate precum Chambers and Partners, Legal 500, Managing IP, Who’sWhoLegal și WTR 1000 – toate evaluări realizate și pe baza reacțiilor colectate din partea clienților firmei.

Reputația ne este reconfirmată de distincții internaționale și naționale, inclusiv
– Recunoașterea ca Firmă de Top de prestigiosul ghid Legal500, începând cu anul 2019, încă de la înființarea firmei;
– Recunoașterea de către Chambers and Partners, unul dintre cele mai apreciate ghiduri internaționale care evaluează activitatea caselor de avocatură din peste 200 de jurisdicții;
– Premiul Firma de Avocatură a Anului în România, acordat de Managing IP (2021 și 2022);
– Premiul Firma Anului în Domeniul Mărcilor, acordat în cadrul IP Global Awards (2022) și recunoașterea ca Gold-band de WTR 1000 (2023);
– Recunoașterea ca Firmă de Top de către IP STARS (2020, 2021 și 2022).

:: English version

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii