« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

România la CEDO: Lipsa unei căsătorii între persoane de același sex sau a oricărui alt tip de uniune recunoscută de lege
16.06.2020 | Mihaela MAZILU-BABEL

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Secția a patra, CEDO

Cererea nr. 5926/20
S.K.K. și A.C.G. împotriva României și alte 7 cereri (vezi lista anexată)
introdusă pe 23 ianuarie 2020, comunicată la 30 martie 2020 și publicată la 25 mai 2020

I. Obiectul cererii (precum este redat de CEDO și tradus de mine repede cu ajutorul lui Google Translate)

Reclamanții sunt cupluri de același sex, care se plâng că legislația românească nu le permite să se căsătorească sau să intre într-un alt tip de uniune civilă și, prin urmare, sunt discriminați ca urmare a orientării lor sexuale și dezavantajați din cauza lipsei legale de recunoaștere a relației lor. Ei invocă articolul 8 luat singur și coroborat cu articolul 14 din Convenție.

II. Întrebările comunicate

1. A existat o încălcare a dreptului reclamanților la respectarea vieții lor private și de familie, contrar articolului 8 din Convenție? În special, ar trebui să li se ofere posibilitatea de a-și recunoaște relația prin lege (a se vedea Oliari și alții împotriva Italiei, nr. 18766/11 și 36030/11, 21 iulie 2015)?

2. Reclamanții au suferit discriminări cu privire la drepturile conferite lor de Convenție pe motiv de orientare sexuală, contrar articolului 14 din Convenție citit împreună cu articolul 8 din Convenție, în ceea ce privește incapacitatea lor de a se căsători sau de a întra în vreun alt tip de uniune recunoscută legal?

dr. Mihaela Mazilu-Babel

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.