Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Ministerul Justiției. A fost lansată platforma ANABI pentru derularea licitaţiilor publice prin mijloace electronice. UPDATE: Primele rezultate ale licitaţiilor
10.08.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 10 august 2020, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate a informat că a reușit finalizarea, din prima licitație, a unui număr de 10 proceduri, potrivit unui comunicat.

Este de remarcat faptul că de la lansarea portalului peste 37500 de utilizatori unici, dintre care aproximativ 12% din afara tarii, au accesat portalul și au realizat peste 370000 de vizualizări ale paginilor dedicate licitațiilor. De asemenea, aproximativ 200 de utilizatori au licitat deja pe platforma online. Rata de conversie în bani a bunurilor sechestrate valorificate este de peste 129% prin raportare la prețul net de evaluare și prețul efectiv încasat (aproximativ 900000 lei la care se adaugă și TVA colectat, aproximativ 100000 lei).

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate anunță lansarea unei noi licitații privind mijloace de transport feroviar, bunuri evaluate la aproximativ 1 milion de euro. Detalii pot fi obținute de aici.

***

Vineri, 12 iunie 2020, Ministerul Justiției a informat că Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate a lansat platforma online pentru derularea licitațiilor publice prin mijloace electronice https://anabi.just.ro/licitatiionline, potrivit unui comunicat.

Acest instrument inovativ a fost dezvoltat pentru a facilita accesul potențialilor cumpărători la proceduri cu respectarea tuturor standardelor de distanțare socială și pentru reducerea la minimum a costurilor determinate de participarea la licitațiile clasice.
Prin acest demers ANABI se alătură agențiilor de profil din Franța, Olanda, Marea Britanie, Belgia și SUA care implementează cu succes această bună practică.

Prin digitalizarea procedurilor de lucru aferente organizării acestor licitații se asigură transparența și accesul facil la informații privind activitatea ANABI, fiind consolidate totodată mecanismele interne de management eficient al resurselor publice.

Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției: ”Continuăm drumul început acum 10 ani când am înființat biroul care a stat la baza constituirii ANABI. Digitalizarea va aduce mai multă eficiență în acțiunile instituției. Sunt mulțumit de activitatea conducerii acesteia. Sunt convins că va veni curând și ziua în care ANABI, prin cooperare cu partenerii instituționali interni și externi, va ”peria” în detaliu jurisdicțiile ”off shore” din toată lumea pentru a identifica activele financiare, mobiliare și imobiliare obținute prin infracțiuni și va contribui la recuperarea lor de către Ministerul de Finanțe. În joc va intra în curând și EPPO, Parchetul European. Facem eforturi, alături de Ministerul Public și Ministerul de Interne, pentru ca acțiunea instituțiilor de aplicare a legii să redevină eficientă.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti