Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Se înființează prin fuziune o nouă instituție de învățământ superior


25 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Guvernul României, în cadrul ședinței din 24 mai 2023, a adoptat proiectul de lege privind înfiinţarea Universității Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie POLITEHNICA Bucureşti.

Proiectul de lege prevede înființarea unei noi instituții de învățământ superior – ,,Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București”, denumită în continuare Politehnica București-, pe baza fuziunii prin comasare a Universității Politehnica din București cu Universitatea din Pitești.

În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, personalul didactic şi nedidactic din universitățile care fuzionează se preia prin transfer în interesul serviciului de către Politehnica București.
De asemenea, Politehnica București preia studenții și studenții doctoranzi înmatriculați, după caz, la programele de studii universitare de licență, masterat sau doctorat, precum și cursanții înmatriculați la programele de studii postuniversitare, organizate, în condițiile legii, de la universitățile care fuzionează. Studenții își păstrează drepturile și creditele obținute anterior fuziunii.

Totodată, Politehnica București preia și preșcolarii, școlarii și elevii de la structurile de învățământ preuniversitar organizate în cadrul universităților care fuzionează.

Politehnica București, ca instituție de învățământ superior de stat, este finanțată din fonduri publice, venituri proprii şi din alte surse, potrivit legii. Toate resursele de finanțare ale universității se constituie ca venituri proprii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii